001 - Escaperoom aglemeen
De Vinken sluit zaalseizoen af met dubbele winst op Atlantis

Geplaatst op: 18 maart 2024

Afgelopen zaterdag ontvingen de selectieteams van De Vinken de buren van Atlantis voor een tweeluik in de afsluitende speelronde van de zaalcompetitie. Hoewel voor beide Vinkenteams degradatie al een feit was, stond er toch nog wel iets op het spel: het zaalseizoen afsluiten met een goed gevoel. Al was het maar om extra glans te geven aan het afscheid van Gideon Leeflang, die na 145 wedstrijden stopt als actief speler in De Vinken 1.

Die missie slaagde. De Vinken 2 boekte een prima overwinning en De Vinken 1 sleepte de winst, na een bloedstollende wedstrijd, in de laatste minuut over de streep.

Prima winst De Vinken 2

De Vinken 2, gesponsord door Partycentrum De Vink, opende het voorprogramma voortvarend. Via een doorloopbal en vrije bal van Eva Hemelaar, gevolgd door een strafworp van Bud van der Vliet stond het al snel 3-0. Atlantis kwam tot 3-2 terug, maar bij De Vinken liep het spel duidelijk beter. De thuisploeg liet bij vlagen uitstekend spel zien met een sterke rebound en lange aanvallen en liep gestaag uit naar een 9-4 ruststand. Na rust zorgde Finn Kroon van afstand voor de 10-4, daarna brak er een doelpuntloze periode aan. Uiteindelijk trok Bud van der Vliet de score weer op gang en werd het een prima 14-6 overwinning.

Hoofdmachten aan zet in doelpuntenfestijn

Daarna was het de beurt aan beide hoofdmachten. De Koeleman Elektro formatie van De Vinken startte in de eerste aanval met Gideon Leeflang, Jerom Stokhof, Robin van der Vliet en Zoë van Dasler. Jelle Mul, Levi Kroon, Deena Dankelman en Iris den Boer vormden de verdediging.

Vanaf de eerste minuut was het van beide kanten een aantrekkelijke, doelpuntrijke wedstrijd. Jerom Stokhof opende de score van afstand, snel gevolgd door drie punten op rij van Atlantis. Ondanks uitstekende druk werd het 1-4. In het kwartier dat volgde was het stuivertje wisselen, waarbij Atlantis in eerste instantie uitliep naar 4-8. Met prima spel en uitstekend reboundwerk vond de thuisploeg bij 9-9 weer de aansluiting. Tot 13-13 bleef het ongeveer gelijk opgaan, waarna De Vinken een klein gaatje wist te trekken tot een ruststand van 17-14.

Aan Vinkenzijde kwamen de overige treffers van Iris den Boer, Zoë van Dasler (3), Jelle Mul, Gideon Leeflang (2), Robin van der Vliet (2), Jerom Stokhof en Levi Kroon (6), die in minuut 15 begon met scoren en dat tot het einde van de wedstrijd vol zou gaan houden.

Spannend slot

In de eerste tien minuten van de twee helft had De Vinken het betere van het spel, wat resulteerde in een 21-16 voorsprong. Echter, binnen een paar minuten trok Atlantis de stand ook weer recht door vooral strakke aanvallen over de dames. Met nog twaalf minuten op de klok stond het 22-22. Eva Hemelaar verving Iris den Boer en aan herenzijde wisselden Bart de Ruiter en Jerom Stokhof elkaar in de laatste fase van de tweede helft af. Het werd een bloedstollend einde, waarin de stand gelijk op ging. Met nog 1,5 minuut op de klok en bij een 28-28 stand, maakte Nieko Dankelman zijn opwachting voor de publiekswissel van Gideon Leeflang, die afscheid neemt met een totaal van 248 doelpunten in de hoofdmacht en een ontelbaar aantal rebounds. In het zinderende slot dat restte speelde Atlantis door de schotklok heen, waarna Jerom Stokhof in de slotseconden de beslissende 29-28 binnenschoot.

Een prachtige wedstrijd, een mooi afscheid en ondanks degradatie een positief slot van het zaalseizoen.

Doelpunten aan Vinkenzijde in de tweede helft: Gideon Leeflang (1), Zoë van Dasler (1), Levi Kroon (4), Jelle Mul (1), Bart de Ruiter (3), Eva Hemelaar, Jerom Stokhof.

Foto's: Bert Lommers Fotografie

Laatst bewerkt op: 18 maart 2024 10:29

Bron: Ingezonden stukken