001 - Escaperoom aglemeen

Hertha uitgebekerd na doelpuntenfestijn

Geplaatst op: 22 oktober 2007
Het Vinkeveense SV Hertha is uitgeschakeld in de beker na een ongelooflijke wedstrijd tegen het Amsterdamse SDZ. In Vinkeveen werd het na een 1-2 ruststand uiteindelijk 6-7 (!) voor de bezoekers.

Na het 3-0 verlies afgelopen week in de competitie tegen koploper Vriendenschaar, waar lang gelijke tred gehouden kon worden met de sterke ploeg uit Culemborg, werd afgelopen zondag aangetreden tegen SDZ. Deze ploeg komt uit in de vijfde klasse, maar staat hierin wel bovenaan. De ploeg van Bergsma was dan ook gewaarschuwd.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg, dat met goed veldspel en combinerend van achteruit de tegenstander de wil op wist te leggen. Hier tegenover stond fysiek en soms hard spel van de bezoekers. Hertha kwam ook op voorsprong via Wim Mollers, nadat Rick Aarsman goed doorging op de achterlijn. Mollers schoot droog binnen voor de 1-0.

Hierna kwam SDZ meer in de wedstrijd en dit leverde ook de gelijkmaker op. Balverlies op het middenveld van Hertha leverde een diepe pass naar de linkervleugel op en de voorzet werd door de spits bij de tweede paal binnengeschoten:1-1. De 1-2 liet niet lang op zich wachten, al was dit duidelijk een buitenspelsituatie. Een hoge bal vanuit een afgeslagen corner van SDZ, waar de grensrechter en de rest van de spelers dacht aan off-side, daar liet de arbiter onbegrijpelijk doorspelen en de bal werd met een grote lob binnengewerkt: 1-2.

Toch kwam Hertha weer wat terug in de wedstrijd door iets rustiger aan de bal te zijn tegen de fysieke tegenstander. Dit leverde een goede mogelijkheid op voor Mollers. Op een teruggelegde bal van v/d Meijs wist de spits voor een halfleeg doel over te werken.

Na rust was het een schiettent voor het doel van Hertha. Ongelooflijk slap en zonder bezieling kwam de ploeg van Bergsma uit de kleedkamer. Dit werd ook direct afgestraft door de Amsterdammers. Elke fout werd afgestraft en binnen 20 minuten was de score neergezet op 1-6.

Hertha leek rijp voor een ongekende afstraffing, maar merkwaardig genoeg werden de gastheren nu pas wakker. Na een één-twee tussen Mollers en Van Breukelen wist Maijer een steekpass af te ronden: 2-6. Van juichen was uiteraard geen sprake, maar het zette wel een soort aanval op de achterstand van Hertha-zijde in. Kort hierna scoorde Maijer opnieuw, weliswaar in buitenspelpositie, op aangeven van Mollers: 3-6. Ook Mollers wist binnen te werken na een individuele actie en binnen 10 minuten was het dan ook weer 4-6.

Dit had ook veel te maken met het inzakken van SDZ dat het wel geloofde.

De warrig fluitende arbiter gaf de thuisploeg ook nog eens een penalty na een vermeende duw op Landwaart en deze werd feilloos binnengeschoten door Aarsman: 5-6. Het leek zelfs weer een wedstijd te worden. Toch wist Hertha niet door te drukken. Eerst was het v/d Broek die alleen op het doel van de tegenstander af ging, maar onterecht werd teruggefloten voor buitenspel en even later was het Landwaart, die een goede voorzet van Maijer over kopte.

Een verrassende uithaal van de spits van SDZ werd niet gekeerd door Voorbij en de 5-7 was een feit.

Toch kon Hertha nog terugkomen via Landwaart, die binnenwerkte op aangeven van Peter Post. Het leek dus sein om op zoek te gaan naar de gelijkmaker in deze knotsgekke wedstrijd. Zelfs de grensrechter van de tegenstander werd weggestuurd door de arbiter en hij liet het niet toe dat iemand anders de vlag zou hanteren.

In deze vreemde slotfase, die 15 minuten blessuretijd vergde, wist niemand gek genoeg meer te scoren en zo eindigde deze gedenkwaardige wedstrijd in 6-7 voor de bezoekers en was er eigenlijk maar één winnaar, het publiek.

Ondanks de vele doelpunten mag Hertha zichzelf wel achter de oren krabben hoe de vele tegengoals zo makkelijk in het eigen doel kunnen vallen. Zeker als aanstaande zondag nummer vier Maarssen op bezoek komt in Vinkeveen. In deze wedstrijd hopen de pupillen van Bergsma de laatste plaats in de competitie te verlaten. De aftrap vindt plaats om 14.00 uur.

Je gegevens:

Het Vinkeveense SV Hertha is uitgeschakeld in de beker na een ongelooflijke wedstrijd tegen het Amsterdamse SDZ. In Vinkeveen werd het na een 1-2 ruststand uiteindelijk 6-7 (!) voor de bezoekers. Na het 3-0 verlies afgelopen week in de competitie tegen koploper Vriendenschaar, waar lang gelijke tred gehouden kon worden … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.