001 - Tuimarkt

Argon en Achilles’29 gunnen elkaar een punt

Geplaatst op: 2 mei 2011

Argon en Achilles hebben in een matig duel de punten gedeeld. Scheidsrechter Holties drukte zijn stempel op de sportieve wedstrijd door twee rode kaarten uit te delen, gelijk verdeeld over beide ploegen.

Argon kwam zeer sterk uit de startblokken en zette de runner-up uit Groesbeek vroeg vast en creëerde direct mogelijkheden. In de vijfde minuut had de leidsman de bal op de stip kunnen leggen toen een voorzet vanaf de rechterkant voor Argon door verdediger Rijnbeek ongelukkig maar overduidelijk met de hand werd beroerd. Een minuut later stond Argon op voorsprong toen een uitstekende aanval door Joshua Patrick vanuit de draai via de binnenkant van de paal werd afgerond: 1-0.

Na een klein half uur spelen liet Maxime Singels weer zien dat hij een uitstekende doelman is en zich goed ontwikkelt. Hij zag de in Groesbeek nog uitblinkende maar vandaag bijna onzichtbare Gradus Hempenius voor zich opduiken maar was in de 1 tegen 1 situatie de sterkste. Op wat speldenprikjes van beide ploegen na gebeurde er voor beide doelen weinig bijzonders waardoor Argon de snel verkregen voorsprong naar de thee toe wist te slepen.

Brayton Biekman, spelend in plaats van de laatste weken teleurstellende Aziz Ouaourist, onderscheidde zich na een uur spelen met een goede actie op de rechterkant van het veld maar zag dat zijn pass net niet bij Patrick Lokken aankwam. Na een op het oog onschuldige overtreding van Jasper de Haer verbaasde scheidsrechter Holties de aanwezige toeschouwers door het trekken van de tweede gele en dus rode kaart voor de captain van Argon.

De scheidsrechter leek zich te realiseren dat de tweede kaart voor De Haer wel heel makkelijk gegeven was toen hij in de zeventigste minuut Thijs Hendriks van Achilles'29 wegstuurde. Hendriks maakte diep op de Argon helft een stevige overtreding die zeker een gele kaart waard was, maar de rode kaart die hij kreeg had wat weg van compensatie voor de eerdere rode kaart van Argon.

In de 86ste minuut maakte Achilles'29 de verdiende gelijkmaker op zeer fraaie wijze. Daniël van Straten schoot vanuit een moeilijke hoek de bal met een schitterende curve via de binnenkant van de paal langs de kansloze Maxime Singels. Twee minuten later kreeg Hempenius nog een schotkans maar zijn inzet miste de juiste richting.

Zo deelden Argon en Achilles volkomen terecht de punten en mag Argon volgende week in Oss proberen de gelijknamige FC van het kampioenschap te houden.

Je gegevens:

Argon en Achilles hebben in een matig duel de punten gedeeld. Scheidsrechter Holties drukte zijn stempel op de sportieve wedstrijd door twee rode kaarten uit te delen, gelijk verdeeld over beide ploegen. Argon kwam zeer sterk uit de startblokken en zette de runner-up uit Groesbeek vroeg vast en creëerde direct … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.