001 -Family
Mooie afsluiting De Vinken B1

Geplaatst op: 5 oktober 2015

Vinkeveen - De laatste wedstrijd van De Vinken B1 werd enthousiast gadegeslagen door Freek van Vliet van sponsor Sport Medisch Centrum De Bron. In zijn woonplaats Alphen aan den Rijn speelde de Vinkeveense ploeg haar laatste veldwedstrijd. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde na een spannende strijd in een overwinning voor De VInken.

Het klusje zou geklaard moeten worden zonder Ravi Brockhoff en Tom Vis. Nadat de wedstrijd een kwartiertje later begon, ontspon zich de eerste tien minuten een gelijkopgaande strijd. Beide ploegen kregen kansen en wisten er twee te benutten. De mooiste daarvan was de dieptebal van Finn Kroon die Iris de Boer mooi afrondde. Na deze start was de koek voor de thuisploeg op. De Vinken nam het heft in handen en liep redelijk snel en makkelijk uit naar 2-6, via Femke Vousten, Zoë van Dasler, Iris de Boer en Finn Kroon. Daarna stokte het een tijdje. De thuisploeg deed wat het kon in de aanval, maar de verdediging gaf geen krimp. Vlak voor rust een prima momentje voor de Vinkeveners. Max de Haan zag in zijn ooghoeken Zoë van Dasler onder de korf wegtrekken en bedacht zich geen moment. Zoë rondde vervolgens keurig af: 2-7.

Met deze comfortabele stand ging De Vinken de rust in. Er leek geen vuiltje in de lucht. Maar in het begin van de tweede helft bleek dat Tempo zich nog geenszins gewonnen gaf. Via een afstandsschot en een strafworp kwam het weer terug in de wedstrijd: 4-7. Aan De Vinken, dat op dat moment wat slordiger speelde, de taak om de rust te bewaren.

Lieke van Scheppingen gaf het goede voorbeeld. Van een lekkere afstand knalde zij raak: 4-8. Maar een minuut later was het weer een verschil van drie: 5-8. Een periode met veel inspeelfouten aan Vinkenzijde brak aan. Maar net als in de eerste helft hield de verdediging goed stand. Halverwege de tweede helft was het Zoë van Dasler die deze doelpuntloze periode doorbrak. Van afstand scoorde zij 5-9. Dat was de definitieve nekslag. Tempo gaf de moed ietwat op en De Vinken liep zelfs uit naar 5-10 via Robin Troost. In de laatste paar minuten scoorden beide ploegen nog eenmaal en dat bracht de eindstand op 6-11.

Een verdiende overwinning voor De Vinken B1 dat terug kan kijken op een mooi veldseizoen. Na afloop ging de ploeg nog even vrolijk op de foto met de sponsor en de gekregen bidons. Op naar het zaalseizoen, dat over een paar weken begint. Daarin geheel nieuwe tegenstanders. We zijn benieuwd.

Je gegevens:

Vinkeveen - De laatste wedstrijd van De Vinken B1 werd enthousiast gadegeslagen door Freek van Vliet van sponsor Sport Medisch Centrum De Bron. In zijn woonplaats Alphen aan den Rijn speelde de Vinkeveense ploeg haar laatste veldwedstrijd. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde na een spannende strijd in een … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.