001 - Tuimarkt
UWTC jeugd wint groene trui bij Tour de Junior

Geplaatst op: 28 juli 2015

Van 20-25 juli is in Achterveld, vlak bij Amersfoort, de Tour de Junior verreden. De Tour de Junior is een internationale jeugdmeerdaagse waar alle facetten van het wielrennen aan bod komt. Op maandag is er naast de ploegenvoorstelling een wegwedstrijd. Op dinsdag een bergtijdrit en een criterium, op woensdag een klassieker, op donderdag een bergtijdrit en criterium, op vrijdag een tijdrit en wegwedstrijd en op zaterdag een criterium. Een vermoeiende week dus voor de renners. Voor UWTC hebben Eric Looij (cat 7), Menno van Capel (nieuweling) en Stijn Ruijter (nieuweling) meegedaan. En wat deden ze het goed! Menno zat dinsdagavond mee in een ontsnapping en dit groepje nam een minuut voorsprong op het peloton. Naast de dagwinst leverde dit Menno de gele trui en groene trui op. Helaas raakte hij de dag erna de gele trui weer kwijt maar de hele week bleef het spannend en uiteindelijk werd Menno tweede in het klassement op 3 seconde achterstand van de gele trui winnaar. Maar het aanvallende rijden van Menno werd wel beloond want hij won het puntenklassement en de groene trui! En had Menno andere jaren moeite met de tijdritten, dit jaar scoorde hij er zelfs een podiumplaats mee door derde te worden in de tijdrit van vrijdag! Ook Stijn Ruijter deed het erg goed. Stijn is eerstejaars nieuweling en was net herstelt van een blessure. Maar Stijn werd gewoon 10e in het eindklassement en ook Stijn mocht op het podium toen hij bij de bergtijdrit op donderdag een 3e tijd neer wist te zetten. En bij cat 7 was Eric Looij ook veelvuldig op het podium te zien. Twee 2e plaatsen bij de bergtijdritten, 3e tijd bij de laatste tijdrit, derde bij de klassieker en tweede op donderdagavond. Dit resulteerde in een tweede plaats in het eindklassement bij de jeugd cat 7 voor Eric Looij. De drie UWTC leden hebben een geweldige week in Achterveld gehad en de supporters hebben er van genoten. Een uitgebreid wedstrijdverslag vindt u op de website van UWTC: www.uwtc.nl/wielren

Veteranen 60+
Zondag 26 juli hebben de UWTC renners Leen Blom , Ben de Bruin, Nico Fokker, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh deelgenomen aan een Veteranen 60+ wedstrijd in Sloten-Amsterdam. Vanaf de start werd er een hoog tempo aangehouden zodat ontsnappen uit het peloton erg moeilijk was. Halverwege de wedstrijd wisten er toch 7 renners uit het peloton te ontsnappen met daarbij UWTC lid John Tromp. De 7 renners bouwden een ruime voorsprong van 1 minuut op en wisten dit tot de finish stand te houden. De wedstrijd werd gewonnen door Willem Hus uit Voorburg voor Maas van Beek uit Barneveld en John Tromp uit Kudelstaart finishte op een mooie 3e plaats. Voor John was dit zijn 11e podiumplaats van dit seizoen. Ben de Bruin eindigde als 12e, Guus Zantingh als 13e, Leen Blom als 21e, Piet Rewijk als 24e en Nico Fokker werd 43e.

Je gegevens:

Van 20-25 juli is in Achterveld, vlak bij Amersfoort, de Tour de Junior verreden. De Tour de Junior is een internationale jeugdmeerdaagse waar alle facetten van het wielrennen aan bod komt. Op maandag is er naast de ploegenvoorstelling een wegwedstrijd. Op dinsdag een bergtijdrit en een criterium, op woensdag een … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.