001 - Tuimarkt
Accu raakt leeg bij Atalante heren 1

Geplaatst op: 2 maart 2015

Na een geweldige start van het seizoen in de promotieklasse, raakt de accu bij Atalante heren 1 in de tweede seizoenshelft langzaam op. De (te) krappe selectie gaat zijn tol eisen, zo lijkt het na de derde 3-1 nederlaag op rij. De wedstrijd tegen Unicornus in Bunschoten-Spakenburg was eigenlijk een kopie van de laatste wedstrijd tegen Prima Donna Huizen. Weer kwamen de Vinkeveners furieus uit de startblokken, maar na de gewonnen eerste set lukte er vrijwel niets meer.

De opening was wederom met een perfect uitgevoerde staffel, door Iwan binnengeslagen. Toen daarna ook de pass goed bleef lopen en de service scherp was, liep Atalante via 6-11 simpel uit naar 13-17. De jeugdige Remco (normaal zijn wedstrijden spelend in heren 5 in de vierde klasse!) draaide in deze fase uitstekend mee, zowel in de pass als de aanval. Unicornus gaf echter niet op, maar na een killblock van Iwan en twee slimme plaatsballen van Jeroen was het pleit toch snel beslecht, 20-25.

Ondanks de waarschuwingen vooraf, begon de tweede set toch weer wat minder geconcentreerd. Door kleine foutjes en wat pech keek Atalante al snel tegen een 8-3 achterstand aan. En time-out bracht de spirit weer een beetje terug (10-8), maar de aansluiting kon niet meer worden gevonden. Ook omdat Unicornus zijn kansen rook om revanche te nemen op de eerdere 4-0 nederlaag in Vinkeveen. Wat Atalante via onder andere Bas en Leroy ook probeerde, de thuisploeg pakte bijna alles van de grond en de moed zakte Atalante een beetje in de schoenen, 20-12. Aan het eind van de set konden de gasten door hard werken van Erik en Bas de schade nog beperkt houden, maar de set ging verloren, 25-10.

De derde set verliep volgens eenzelfde scenario. Een vlotte achterstand, die gedurende de rest van de set niet meer goedgemaakt kon worden. Atalante speelde niet eens heel slecht, maar Unicornius -dat anders dan de Vinkeveners de laatste wedstrijden juist wèl goed op dreef is - greep zijn prooi vast en liet deze niet meer los. Bij 15-10 knakte er iets bij Atalante waarna de thuisploeg probleemloos naar 25-14 kon uitlopen.

Deze teleurstelling kwam Atalante niet meer te boven. Ook nu weer een vroege achterstand door eigen foutjes in pass en aanval. Met een aangepaste opstelling, Leroy door het midden, Frans in de diagonaal, was er bij 15-10 eindelijk weer eens een goede combinatieaanval. Dat gaf weer even moed en Bas serveerde de gasten terug in de set, 16-16. In deze fase werd er goed verdedigd en leek het heilige vuur een beetje terug. Een killblock op Leroy brak echter het laatste stukje weerstand waardoor Unicornus met 25-19 een simpele 3-1 zege kon pakken.

Met twee thuiswedstrijden tegen de nummers 1 en 2 voor de boeg, lijkt de vierde plaats Atalante langzaam uit de handen te glippen. Zorgen hoeft Atalante zich nog niet echt te maken, want het gat met de onderste drie moet groot genoeg zijn. Op basis van de eerste sets de afgelopen drie wedstrijden is Atalante het volleyballen ook nog niet verleerd. Dus hopen maar op een stuntje komende vrijdag 6 maart om 19.30 uur (!) in De Boei tegen koploper VTC Woerden.

Je gegevens:

Na een geweldige start van het seizoen in de promotieklasse, raakt de accu bij Atalante heren 1 in de tweede seizoenshelft langzaam op. De (te) krappe selectie gaat zijn tol eisen, zo lijkt het na de derde 3-1 nederlaag op rij. De wedstrijd tegen Unicornus in Bunschoten-Spakenburg was eigenlijk een … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.