001 - Tuimarkt
De Vinken toch een punt

Geplaatst op: 22 december 2014

In de thuiswedstrijd tegen het Hoogravense HKC speelde De Vinken 1 een uitstekende tweede helft. Hierdoor bleef ten minste een punt in Vinkeveen. De Utrechters dropen teleurgesteld af met het andere wedstrijdpunt: 15-15.

Moeizame start
Coach Frank Dankelman begon deze wedstrijd met Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Mark de Haan en Rutger Woud in de aanval. Manon Dankelman, de voor de geblesseerde Emese Kroon invallende Nelly Huizinga, Kelvin Hoogeboom en Jelle Mul vormden de Vinkeveense verdediging. Het team van de week werd gevormd door de allerkleinste korfbalstertjes van De Vinken, met in de hoofdrol de vierjarige Anouk Kroon.
Diverse foutjes in de Vinkenaanval gaven de bezoekers de ruimte om de score te openen. Pas op 0-3 scoorde het Abn-amroteam tegen via Jelle Mul, gevolgd door een treffer van Mark de Haan. Daarna was het echter volop Utrecht wat de klok sloeg. Diverse keren werd de Vinkenverdediging simpel uitgespeeld. Allen op 2-8 kon het Vinkenpubliek even juichen bij een fraaie doorloopbal van Manon Dankelman.
3-9 en 3-10 volgden echter snel hierna. Vanaf de stip kon Mark de Haan de ruststand op 4-10 brengen.

Gezonde snack
In de rust werd het publiek in de sporthal getrakteerd op een heerlijk bakje fruitcocktail. Een smakelijke en zeer gewaardeerde geste van de Vinkeveense supportersvereniging de Vinkenvikings.
Het leek wel of ook de Vinkenspelers van deze vruchtenlekkernij hadden gesnoept. In ieder geval brachten treffers van Kelvin Hoogeboom, Nelly Huizinga, Annick Stokhof en een subliem vanuit de diepte door Mark de Haan aangegeven doorloopbal op Eva Hemelaar de thuisploeg terug in de wedstrijd. Nog lange tijd hield HKC De Vinken op achterstand, maar De Vinken kroop door doelpunten van Mark de Haan (2x), Manon Dankelman, Rutger Woud en Kelvin Hoogeboom steeds dichterbij. Reserves Masha Hoogeboom en Stefan Oussoren kwamen in de slotfase in het veld. De laatste kreeg al snel een strafworp mee, die Kelvin Hoogeboom een minuut voor tijd prima verzilverde. Zou het dan toch nog?? HKC gaf zich echter nog niet gewonnen. Direct na de gelijkmaker scoorden de Utrechters opnieuw, maar een verlossende afstandstreffer van Rutger Woud bezorgde De Vinken het zo verdiende wedstrijdpunt: 15-15.

Je gegevens:

In de thuiswedstrijd tegen het Hoogravense HKC speelde De Vinken 1 een uitstekende tweede helft. Hierdoor bleef ten minste een punt in Vinkeveen. De Utrechters dropen teleurgesteld af met het andere wedstrijdpunt: 15-15. Moeizame startCoach Frank Dankelman begon deze wedstrijd met Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Mark de Haan en … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.