001 -Family
KDO 1 met lekker gevoel de winterstop in na overwinning op Zwanenburg

Geplaatst op: 15 december 2014

Na twee driepunters op rij in de streekderby’s tegen RKDES en Roda’23, stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Zwanenburg op het programma. De thuisploeg had op voorhand van de wedstrijd drie punten minder behaald dan de Kwakelaars. Kortom, bij winst deze middag kon KDO nog verder afstand nemen van de onderste regionen in de derde klasse C. Trainer Raymond de Jong, die midweeks besloot om ook volgend seizoen hoofdtrainer van KDO te zijn, kon geen beroep doen op zijn rechtsback Danny ten Hoope, die last had van een enkelblessure.

In het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar behoorlijk af. Joeri Stange was in de 2e minuut al snel dichtbij een penalty, maar de jonge scheidsrechter besloot de eerste overtreding te bestraffen in plaats van de tweede charge, zodat KDO een vrije trap kreeg op de rand van het zestienmetergebied. Dit leverde echter niks op voor de Kwakelaars. In de 12e minuut werd een aanvallende fout van KDO hard afgestraft door Zwanenburg. Uit het niets stond in ene de rechtsbuiten van de thuisploeg alleen voor KDO-doelman Peter Onderwater, die vervolgens de bal over Peter heen schoot, zodat het 1-0 stond. Zwanenburg kon niet lang genieten van de voorsprong, want twee minuten later kwamen de Kwakelaars op gelijke hoogte. Sven Vlasman kopte de bal slim door op Mathijs van Rijn, die zijn lichaam nuttig gebruikte en zodoende schuin voor het doel de 1-1 aantekende. Na deze gelijkmaker probeerde KDO met name via de zijkanten gevaar te stichten en te profiteren van de één op één dekking van Zwanenburg achterin. Bij elke onderschepping van de Kwakelaars had de thuisploeg veel moeite met de creatieve aanvallen van KDO. In de 25e minuut wist de Kwakelse ploeg het veldoverwicht om te zetten in een verdiende voorsprong. Na een corner van Rick Kruit, kopte Sven Vlasman de bal van de tweede naar de eerste paal, waar Mathijs van Rijn van dichtbij de 1-2 kon binnenkoppen. Na een half uur spelen kon Mathijs van Rijn een zuivere hattrick maken, maar één op één met de Zwanenburgse doelman, redde laatstgenoemde. Vijf minuten voor rust bracht KDO zichzelf in zetelpositie toen de 1-3 op het scorebord kwam te staan. Na een ingooi vanaf de rechterkant, kopte Sven Vlasman voor de derde maal in de eerste helft de bal gevaarlijk door, ditmaal op Joeri Stange. Stange omspeelde zijn mannetje en rondde dit buitenkansje bekwaam af, zodat KDO met twee doelpunten voorsprong de rust in kon ging.

In de tweede helft ging Zwanenburg op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de thuisploeg kon nauwelijks iets uitrichten, mede door de stabiele Kwakelse verdediging. In de 55e minuut gooide KDO de wedstrijd definitief op slot toen Sven Vlasman de vierde Kwakelse treffer voor zijn rekening nam. Na een behendige actie van Joeri Stange aan de linkerkant van het zestienmetergebied, speelde Joeri op de achterlijn Sven in zijn voeten aan. Vlasman twijfelde geen moment en schoot ter hoogte van de penaltystip hard de 1-4 tegen de touwen. In de 65e minuut claimde KDO tweemaal een penalty. In eerste instantie kreeg een Zwanenburgse verdediger de bal tegen zijn handen en even later werd Rick Kruit op zijn hand getrapt in het zestienmetergebied. De overigens prima leidende arbiter wuifde beide incidenten weg, waarna Rick Kruit zijn tegenstander moedwillig omduwde en zodoende met rood het veld moest verlaten. De 1-4 voorsprong kwam in de laatste vijfentwintig minuten geen moment meer in gevaar, zodat de Kwakelaars opnieuw drie punten konden bijschrijven aan haar totaal.

Dankzij de derde driepunter op rij is KDO gestegen naar de zesde plaats op de ranglijst met negentien punten uit dertien wedstrijden. Het belangrijkste is dat het gat met nummer elf (nacompetitie aan het eind van het seizoen) is gegroeid tot zes punten. Met een schuin oog kon bovendien gekeken worden naar de tweede periode, waar KDO na vijf wedstrijden op de tweede plaats staat achter koploper ZSGO/WMS. Kortom, er zijn na de winterstop meer dan voldoende redenen om er een spraakmakende tweede competitiehelft van te gaan maken. Via deze weg wilt KDO iedereen fijne feestdagen toewensen en wij hopen u op zondag 25 januari weer terug te zien langs de lijn als DSOV op bezoek komt in De Kwakel!

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Joris Kortenhorst, Mitchell Smits, Bart van der Tol (88e Doron Borger), Sven Vlasman, Timo Kas, Rick Kruit, Mathijs van Rijn (65e Menno Lingeman) en Joeri Stange.

Je gegevens:

Na twee driepunters op rij in de streekderby’s tegen RKDES en Roda’23, stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Zwanenburg op het programma. De thuisploeg had op voorhand van de wedstrijd drie punten minder behaald dan de Kwakelaars. Kortom, bij winst deze middag kon KDO nog verder afstand nemen van de … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.