001 -Family
Derde speelronde niet zonder hindernissen voor VZOD 2

Geplaatst op: 25 november 2014

Na vorige week net geen punten te hebben gepakt was het voor VZOD 2 van belang om dit speelweekend de draad weer op te pakken. De uitwedstrijd tegen het Hilversumse De Corvers 3 leek, gezien de statistieken, de uitgelezen kans. Toch moesten de Kudelstaarters wel wat obstakels overwinnen, niet alleen tijdens de wedstrijd.

De eerste hindernis onthulde zich gedurende de afgelopen week, in de vorm van blessures. Maar liefst vier van de twaalf spelers waren niet fit genoeg om te beginnen in de basis. Dat, in combinatie met het werkrooster van de inmiddels in Groningen gehuisveste Bravo victor Lima, zorgde ervoor dat het tweede team met slechts zeven van de twaalf spelers kon starten. Gelukkig wist het wedstrijdsecretariaat ternauwernood nog een drietal vedettes op te trommelen.

Alles in kannen en kruiken zou je zeggen, maar de route richting Hilversum bracht toch ook nog wat hindernissen met zich mee. Met name dames in belangrijke functies, zij het in binnen het team of binnen de vereniging, werden afgelopen zaterdag op de proef gesteld. Wellicht dat de vroege vertrektijd van 10.30 uur hier iets mee van doen had. Coach Attie van Kooij had zoals altijd geen moeite met obstakels op de weg, hij rijd er steevast simpelweg overheen.

Eenmaal aangekomen in de stoffige Dudok Arena werd de flexibiliteit van de spelers nogmaals op de proef gesteld, coach van Kooij had de opstelling drastisch veranderd ten opzichte van donderdag. Uiteindelijk zou de eerste aanval starten met Anne, Paul, Wouter en gelegenheids(ster)speelster Lianda van der Schilden terwijl de eerste verdediging begon met Alyssa, Sharon, Nils en Steven.

Tijdens het inschieten zag het publiek, dat in grote getallen was op komen dagen, dat ook Michelle van Leeuwen en Frank van den Berg stonden in te schieten. Michelle van Leeuwen liet zich niet in kisten door haar eerste schot in zes jaar dat resulteerde in een airball. Iedereen zag al snel haar jarenlange korfbal ervaring weer boven komen borrelen. Frank van den Berg, spelend in VZOD 3, maakte in de vorige speelronde zijn eerste minuten van dit seizoen in VZOD 2, hij stelde niet teleur.

Afijn, de wedstrijd kon gestart worden en dat deden beiden teams opvallend sterk. De Kudelstaarters scoorden het eerste doelpunt meteen in de eerste aanval. Niet veel later kon ervan functie gewisseld worden bij een 1-1 stand. Net zoals vorige week wist VZOD 2 weer niet makkelijk los te komen van de tegenstander. Na 25 minuten gespeeld te hebben stond er slechts een score van 4-4 op het bord. Uiteindelijk eindigde de eerste helft met een kleine voorsprong voor de bezoekers, 6-7. De doelpunten van de thuisploeg waren in de eerste helft met name van verre afstand gemaakt terwijl VZOD veel dichter op de korf speelde en ook kleine kansen wist te benutten.

Tijdens de bespreking in de rust besprak de coach het plan voor de tweede helft; De eerste aanval moest een verschil van twee punten op het bord zetten om vervolgens als collectief sterker en slimmer te gaan spelen. Geen doelpunten meer tegen in de verdediging en alleen de beste kansen selecteren in de aanval. En zo geschiedde, nog voordat cameraman/commentator Frank te Riele en co-commentator Renko Passies plaats konden nemen op de overvolle tribune lag de bal al in het mandje. Maar liefst 15 minuten wist VZOD een tegen doelpunt te voorkomen, die zevende goal voor de Corvers zou ook hun laatste worden. De blauw-zwarten gooiden er uiteindelijk nog zeven door het mandje. Met een eindscore van 7-13 zeker geen teleurstellend resultaat ondanks een moeizame eerste helft.

Afgelopen zaterdag speelden twee concurrenten van VZOD 2 ook tegen elkaar. De Vinken 2 verloor in een spannende wedstrijd met 12-13 van Velocitas 4. Twee spelers van VZOD hebben in Vinkeveen de zaken waargenomen en de vergaarde informatie zal goed van pas komen in de komende twee weken. Zaterdag speelt het tweede team namelijk een thuiswedstrijd tegen de Vinken en de week daarop tegen Velocitas. Zaterdag zal de wedstrijd om 15.30 uur aanvangen, het tweede hoopt dan net zo een spektakel te maken als het Kudelstaartse vlaggenschip afgelopen weekend deed tegen KIOS.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken