001 -Family

Goed spel dames 3 V.V. Atalante wordt uiteindelijk beloond

Geplaatst op: 30 oktober 2014

Het derde damesteam van V.V. Atalante speelde de afgelopen zes dagen twee wedstrijden; vrijdag werd er thuis nipt verloren van de nummer 2 Spaarnestad D8 en woensdag werd er met 0-4 gewonnen van directe concurrent VCH D3. Het goede spel, waar vrijdag al een start mee werd gemaakt en niet beloond, betaalde zich uiteindelijk tegen VCH wel uit in een cleane overwinning.

Vrijdag stond dus de nummer 2 op het programma. Na een redelijk kansloos verlies de week ervoor tegen de koploper was Atalante er alles aan gelegen om een mooie pot volleybal neer te zetten. En dat is gelukt!! De eerste set werd een knappe overwinning behaald (25-18). De tweede set werd het goede spel voortgezet, maar ontbrak op het einde net die extra wissel. Met 24-26 ging de set naar bezoeker Spaarnestad. De derde set had Atalante nodig om het verlies te verwerken; dit had er behoorlijk in gehakt. Deze set pakte Spaarnestad terecht met 18-25. De vierde set deed Atalante er alles aan om een vijfde set af te dwingen, maar helaas zorgde een opstellingsfout bij de tegenstander niet voor punten voor Atalante, maar voor Spaarnestad. Zeer nipt ging ook deze set met 24-26 verloren. Erg jammer, maar vooraf werd er uiteraard getekend voor één punt tegen de nummer 2.
Woensdag stond VCH D3 op het programma. Eindelijk kon de GT.Bunck-equipe Agnes Nelis weer verwelkomen binnen de gelederen. Met Sandra de Boer op spelverdeling, Fenny Bijlsma op diagonaal, Judith van Rossum en Agnes op midden en Mirjam van der Strate en Denise van der Laan op buiten ging Atalante zeer goed van start. Er werd degelijk gespeeld en dankzij de slimme ballen van Denise en de rake klappen van Mirjam ging de eerste set naar Atalante (20-25).
De tweede set nam Daniëlle van der Horst het stokje over van Judith en Nancy Lijten van Mirjam, die op haar beurt de spelverdeling over nam van Sandra. Met een compleet nieuwe opstelling was de start een beetje rommelig, maar Atalante herstelde zich snel. Mirjam werd verwend met mooie passes en Daniëlle en Agnes ramde er lustig op los op het midden. Er werden weinig fouten gemaakt en ook de tweede set ging naar Atalante (18-25).

De derde set kwam Sandra weer terug op haar plek en verhuisde Mirjam naar diagonaal. Judith nam de plek over van Agnes. Atalante ging compleet los en liep uit naar een zeer riante voorsprong. Nancy wist aan de buitenkant lekker te scoren en de verdediging van de Vinkeveense ploeg stond als een huis. Op het einde van de set was er een kleine dip; de service van oud-Atalantespeelster Sandy kon onvoldoende onder controle gebracht worden. Gelukkig hield zij de goede service niet lang genoeg vol en was de set met 19-25 toch weer prooi voor Atalante.

De laatste set nam Agnes de plek van Daniëlle over, die vervolgens Denise verving. Fenny kwam binnen de lijnen voor Mirjam. Fenny sloeg tot eigen verbazing een bal heel hard rechtdoor en scoorde een mooi punt. Op de service van Agnes werd de gewenste voorsprong weer gepakt, maar het rommelde wel iets bij Atalante. De pass was te scherp, waardoor Atalante onvoldoende tot scoren kwam. Mirjam verving Daniëlle achterin en Judith werd even vervangen voor Denise. Een goede pass en punt leverde Denise direct een terug wissel op. Judith ontketende aan het net; met een killblock gevolgd door een keiharde aanval was Atalante terug op koers. Dit was voldoende om de setwinst veilig te stellen, met 22-25 ging ook de laatste set naar Atalante.

Dankzij de volle winst en vijf punten maakt Atalante een sprong op de ranglijst en kunnen zij zich gaan focussen op de wedstrijd van volgende week vrijdag. Dan speelt het team tegen de nummer 10, Smashing Velsen, in IJmuiden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief

Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het derde damesteam van V.V. Atalante speelde de afgelopen zes dagen twee wedstrijden; vrijdag werd er thuis nipt verloren van de nummer 2 Spaarnestad D8 en woensdag werd er met 0-4 gewonnen van directe concurrent VCH D3. Het goede spel, waar vrijdag al een start mee werd gemaakt en niet … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.