001 - Tuimarkt
UWTC lid Henk de Jong wint de ronde van Voorhout

Geplaatst op: 16 september 2013

Op zaterdag 14 september stond de ronde van Voorhout op het programma. Een lastig rondje midden in het centrum wat bekend staat om veel scherpe bochten. in deze editie maakte de regen het nog moeilijker en was het werk voor de ervaren renners. Bij de start ging de gaskraan gelijk open en werd het peloton gelijk een stuk uitgedund. Na tien ronden koers ontstond er een grote eerste groep met daarin Henk de Jong uit Mijdrecht.Deze groep bleef gedurende wedstrijd bij elkaar. De Jong besloot de sprint niet af te wachten en ging in de laatste ronde vol in de aanval. In de groep werd getwijfeld en daardoor sloeg de Jong een beslissend gat wat men niet meer kon dichtrijden en reed hij naar zijn tweede overwinning van het seizoen. De afgelopen week had Henk al laten zien dat de vorm goed was: 12 sept Kermisronde Roosendaal 4e, 8 sept Najaarskampioenschap van Hoorn 5e.

WK zilver voor Jetze
Op vrijdag 13 september maakte UWTC lid Jetze Plat zijn debuut bij de paratriathlon op het WK in Londen. Hij deed dit geweldig en behaalde een zilveren medaille. Jetze behaalde eind augustus ook al een bronzen medaille op het WK handbiken!

Lagerberg jeugdtournooi de Amstel
Zondag 15 september 2013 stonden Mees van Smoorenburg, Stijn Ruijter en Sven Nijhuis aan de start van het Lagerbergtoernooi bij WTC de Amstel. Bij categorie 2 reed Mees naar de 6e plaats. Bij categorie 6 gingen 32 renners van start. Stijn was zeer actief maar niemand kon wegkomen zodat bijna het complete peloton voor de winst ging sprinten. Stijn kwam knap als derde over de streep. In categorie 7 had Sven het zwaar. Er werd vanaf het begin zeer hard gereden en Sven moest het peloton na een paar rondjes laten gaan. Hij liet zich echter niet kennen en bleef goed doorrijden, een 18e plaats voor Sven.

Regionale tijdritcompetitie
Dit jaar heeft Marit Plat meegedaan aan de regionale tijdritcompetitie in Zuid-Holland. Donderdag 12 september was de laatste rit in Woubrugge over een afstand van 14.4 km. Marit reed met een gemiddelde snelheid van 39.1 km/u naar de vierde plaats en behaalde hiermee de derde plaats in het eindklassement.

Interclub jeugdwedstrijd
Zondag 22 september wordt de interclub jeugdcompetitie afgesloten met een wedstrijd bij de UWTC in Uithoorn. Op de baan rondom sportpark Randhoorn worden tussen 10-12 uur de wedstrijden verreden voor wielrenners in de leeftijd van 8-16 jaar. We hopen veel jeugdleden van UWTC te kunnen aanmoedigen.

Je gegevens:

Op zaterdag 14 september stond de ronde van Voorhout op het programma. Een lastig rondje midden in het centrum wat bekend staat om veel scherpe bochten. in deze editie maakte de regen het nog moeilijker en was het werk voor de ervaren renners. Bij de start ging de gaskraan gelijk … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.