001 -Family

Hertha souverein naar periode

Geplaatst op: 3 april 2006
Na de zwakke wedstrijd van vorige week tegen VSC moest afgelopen zondag in Vinkeveen afgerekend worden met Sporting '70.

In de voorlaatste wedstrijd van de competitie wist de ploeg van trainer Seegers met bij vlagen prima spel ditmaal eigenhandig een periode te pakken, nadat vorige week al indirect de nacompetitie was bereikt. Tegen de Utrechters werd het 6-1.

Na de eerder dit seizoen gewonnen uitwedstrijd (0-1) wist Hertha dat het zondag aan een punt genoeg zou hebben om de derde periode naar zich toe te trekken. Met de van een langdurige blessure teruggekeerde Bart v/d Meijs weer in de basis was er een hoop snelheid vanaf de zijkanten aanwezig. Dit ondanks de blessures van Mayer en Sedney.

In de eerste minuten was het met name de wind die een vervelende rol speelde voor beide ploegen, net als vorige week het geval was. Het verschil was zondag echter dat Hertha ditmaal het veldspel goed bleef verzorgen en de bezoekers bij vlagen zoek speelde. Dit had enkele goede kansen tot gevolg, maar Jorg Landwaart, v/d Meijs en Ivan Lont hadden het vizier nog niet op scherp staan. De kopbal van Lont raakte zelfs de lat.

Tegen de verhouding in was het Sporting '70 dat op voorsprong wist te komen na twintig minuten spelen. Een voorzet vanaf rechts werd niet goed beoordeeld door Hertha en de spits van Sporting wist zijn teen tegen de bal aan te krijgen voor de 0-1. De Vinkeveners lieten zich niet gek maken en bleven rustig zoeken naar de gelijkmaker. Deze zou enkele minuten later vallen via Bart v/d Meijs. Hij wilde een bal met de hak verlengen, maar legde onbewust de tegenstander in de luren en kon zo alleen voor de keeper eigenlijk niet meer falen. In de korte hoek werd het 1-1. Direct ging Hertha verder met het vooruit druk zetten en de tegenstander vastzetten op eigen helft. Gezegd dient te worden dat Sporting niet veel voetballend vermogen bezit om onder die druk uit te komen.

Een een-twee tussen Landwaart en Van Breukelen ;-) werd door Rick Aarsman afgerond voor de verdiende voorsprong: 2-1. Direct wilde Hertha aan alle onzekerheid een eind maken en de voorsprong uitbreiden. Dit gebeurde vrijwel direct na de 2-1 via opnieuw Aarsman, die goed voorbereidend werk van Landwaart wist af te ronden met een bekeken schot in de lange hoek: 3-1. Nog voor rust werd het zelfs 4-1 en weer was de doelpuntenmaker Aarsman. Deze 4-1 mag worden bestempeld als het mooiste doelpunt van de middag, want na een snelle combinatie door het hart van de verdediging van Sporting was het de doorgelopen Peter Post die Aarsman een niet te missen kans bood. Ondanks deze zuivere hattrick mocht hij de wedstrijdbal niet mee naar huis nemen.

Na rust was er sprake van hetzelfde spelbeeld, ondanks dat verschillende Hertha-spelers wat pijntjes begonnen te voelen. De ruimtes aan de zijkanten van het veld waren voor Hertha nog altijd groot en hier werd minder scherp mee omgegaan dan in de eerste helft het geval was. Het was echter wel de ingevallen Ski Klesman die zijn eerste balcontact wist te bekronen met een mooi binnengeschoten doelpunt op aangeven van Landwaart.

Door een licht sluimerende nonchalance aan de kant van de thuisploeg kon een middenvelder van Sporting na een kwartier in de tweede helft zelf doorlopen en Hertha belette hem deze doortocht niet. Uiteindelijk was het Aarsman die licht vasthield en met rood kon vertrekken. Het resterende half uur kwam Hertha nog wel enkele malen onder druk te staan, maar echt serieus werd dit nooit. Geruggensteund door de grote voorsprong konden de VInkeveners rustig wachten op nieuwe kansen. En door goed keeperswerk van doelman Voorbij in verschillende situaties wisten ook de bezoekers niet meer tot scoren te komen.

De uiteindelijke eindstand werd door de laatste man van Sporting bepaald op 6-1, omdat deze een voorzet van Lars Overzee in eigen doel schoot.

De midweekse wedstrijd tegen De Zebra's is vorige week donderdag afgelast wegens logistieke problemen van de ploeg uit Hilversum. Daarom wordt deze aanstaande zondag om 14.00 uur ingehaald en met een eventuele overwinning zou Hertha de reeds gewonnen derde periode met louter overwinningen afsluiten. Maar nog belangrijker is dat het gevoel en de spirit richting de nacompetitie op het juiste spoor terecht komt.

Komt allen kijken, aanstaande zondag op Sportpark De Molmhoek te Vinkeveen!

Je gegevens:

Na de zwakke wedstrijd van vorige week tegen VSC moest afgelopen zondag in Vinkeveen afgerekend worden met Sporting '70. In de voorlaatste wedstrijd van de competitie wist de ploeg van trainer Seegers met bij vlagen prima spel ditmaal eigenhandig een periode te pakken, nadat vorige week al indirect de nacompetitie … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.