001 -Family

Hertha verliest derde wedstrijd

Geplaatst op: 18 september 2006
In de derde wedstrijd van het seizoen heeft het Vinkeveense SV Hertha haar eerste punten laten liggen. In een wedstrijd waarin veel misging werd uiteindelijk met 4-2 verloren in Bussum tegen BFC.

Na de moeizame thuisoverwinning van vorige week op Magreb ’90 moest Hertha gewaarschuwd zijn dat het uit een ander vaatje zou moeten tappen om het nog zonder puntverlies zijnde BFC uit Bussum te kunnen kloppen.

De ploeg van oefenmeester Hans Bergsma begon de wedstrijd in een te laag baltempo en het spel dat de ploeg graag speelt, van achteruit opbouwend richting de voorhoede, kwam niet goed van de grond. Dit had te maken met het pressiespel van de thuisploeg en met de onzorgvuldigheid van de Vinkeveners in de passing. Hierdoor kwam BFC enkele malen in scoringspositie.

Na een kwartier spelen kreeg Hertha een goede mogelijkheid via Aurelio Veriglio, maar hij schoot de bal over. Kort hierna werd een onterecht gegeven corner binnengekopt door de vrijstaande spits van BFC: 0-1. Na de openingstreffer ging Hertha meer tegen zichzelf spelen dan tegen de tegenstander en dit resulteerde in enkele gevaarlijke situaties voor het doel van goalie Patrick Voorbij. De verdubbeling van de achterstand liet niet meer lang op zich wachten nadat Hertha op rechts balverlies leed en met enig fortuin kwam de bal bij de rechterspits van de gastheren die droog binnenschoot in de korte hoek: 0-2.

Nog voor rust wist Hertha wat terug te doen, al was dat niet terug te zien in de stand. Het was eerst Jorg Landwaart die zelf door kon gaan richting de doelman, maar de vrijstaande Veriglio werd niet bereikt omdat Landwaart de bal niet goed onder controle kon krijgen. Kort hierna werd Bart v/d Meijs via een steekpass weggestuurd door Veriglio. Zijn iets te zachte inzet werd gekeerd door de doelman.

Na rust ging Hertha op zoek naar een aansluitingsdoelpunt. Zo waren er wissels toegepast door Bergsma via het inbrengen van Mayer, Klesman en Overzee voor Lont, Aarsman en v/d Broek. Knullig balverlies in de achterhoede van Hertha leverde eigenlijk direct na rust nog een tegendoelpunt op en zo kon Hertha gaan zoeken naar minimaal drie doelpunten om nog een puntje mee naar Vinkeveen te nemen.

Eindelijk ging Hertha enigszins voetballen en via enkel combinaties, maar met name via lange ballen werd Hertha steeds gevaarlijker en kon het het duel meer naar haar hand zetten. Na ruim een uur wist Armand Sedney tussen twee aanvallers door te glippen en zijn pass viel achter de verdediging en werd door Veriglio afgewerkt: 1-3.

Zoekende naar de tweede goal ging Wim Mollers op de solotour en werd op een smerige manier gestopt in zijn zoektocht richting het vijandelijke doel. Waar rood op zijn plaats was, werd er slechts geel getrokken voor de verdediger van BFC.

Tien minuten voor tijd werd het duel definitief in het slot gegooid door de thuisploeg na een uitgespeelde goal: 4-1. Uiteindelijk werd er nog tegen gescoord door Hertha. Via een voorzet van v/d Meijs tikte de doelman de bal tegen de eigen verdediger aan, maar de laatste goal was slechts voor de statistieken: 4-2.

Volgende week zal er beter en scherper gespeeld dienen te worden wanneer Sporting ’70 op bezoek komt in Vinkeveen. De komende week moet Hertha goed bij zichzelf te raden gaan hoe deze wedstrijd zo simpel weggegeven kon worden. De match tegen het Utrechtse Sporting zal zondag om 14.00 uur aanvangen op Sportpark De Molmhoek.

Je gegevens:

In de derde wedstrijd van het seizoen heeft het Vinkeveense SV Hertha haar eerste punten laten liggen. In een wedstrijd waarin veel misging werd uiteindelijk met 4-2 verloren in Bussum tegen BFC. Na de moeizame thuisoverwinning van vorige week op Magreb ’90 moest Hertha gewaarschuwd zijn dat het uit een … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.