001 -Family

Hertha wint simpel van Ardahanspor

Geplaatst op: 30 oktober 2006

Het onbekende VVU Ardahanspor stond vooraf aan de wedstrijd niet te boek als een ploeg die dit seizoen al tot grote daden was gekomen. In de voorgaande zeven wedstrijden kon de thuisploeg slechts drie punten noteren, maar trainer Hans Bergsma had zijn ploeg al gewaarschuwd voor onderschatting.

In het begin van de wedstrijd zette Hertha de tegenstander dan ook direct onder druk op de eigen helft en dit resulteerde in het eerste kwartier tot vele goede mogelijkheden. Eerst was het linkerspits Wessel Maijer die zichzelf via een individuele actie vrijspeelde, maar net voorlangs schoot. Ook Erik Post, Wouter van Breukelen, Pieter Liesveld en Jorg Landwaart wisten op hun beurt de score niet te openen met verschillende mooie kansen.

Het duurde dan ook tot de 25e minuut voor een voorzet van Maijer werd verwerkt door Ski Klesman die goed doorzette en de bal bij Post deed belanden. Vanaf de rand van het strafschopgebied dacht deze niet na en haalde hard uit in de korte hoek: 0-1.

Na de openingstreffer ging Hertha rustig door met combineren en het stukspelen van de tegenstander. Het middenveld van de Vinkeveners zal zelden zo’n heerlijke middag hebben gehad, want er werd ze bijna geen strobreed in de weg gelegd. Het was dan ook niet kort na de openingsgoal Landwaart die de score verdubbelde na een één-twee met Van Breukelen. Hij drukte af in de korte hoek: 0-2.

Het was dat Hertha niet scherp was in de afronding, want anders was de score bij rust al vele malen hoger.

Na rust kwam Peter Post in de ploeg voor de met een vervelende rugblessure kampende Ivan Lont. De Vinkeveners gingen een stuk slordiger spelen en dit betekende zelfs dat Ardahanspor gevaarlijk kon worden. Het was doelman Voorbij die het aantal tegengoals op nul hield. Opnieuw Erik Post tilde de score naar een marge van drie door goed voor zijn man te komen na een prima voorzet van Maijer, die weer goed werd bediend door Wim Mollers vanaf het middenveld. Een prachtige aanval leverde zo de 0-3 op en de achtste goal in vijf wedstrijden voor Erik Post. Een fraai gemiddelde.

Hierbij was het voor het publiek zonde dat Hertha steeds vaker de moeilijke oplossing ging zoeken in plaats van de bal het werk te laten doen. Een fraai uitgespeelde counter leverde Landwaart nog zijn tweede treffer op, na aangeven van de ingevallen Aurelio Veriglio: 0-4.

Diezelfde Veriglio scoorde de 0-5 op simpele wijze na weer een slimme pass van Maijer vanaf de linkerkant. Zijn tegenstander heeft in de hele wedstrijd welgeteld twee duels gewonnen en zal zondag niet al te best geslapen hebben.

Vervelend voor de Hertha-defensie was dat er nog een tegengoal geïncasseerd moest worden, doordat er tekort werd teruggespeeld door Zeilstra en de spits van de thuisploeg hiervan kon profiteren: 1-5.

Vlak voor tijd mocht Van Breukelen nog aanleggen voor een penalty, omdat Erik Post werd neergelegd binnen ‘de zestien’: 1-6 en dit was tevens de eindstand.

Met deze overwinning blijft de tweede plaats op de ranglijst voor Hertha gehandhaafd en dus ook de druk op koploper BFC, dat drie punten voorsprong heeft.

Aanstaande zondag zal Hertha thuis aantreden tegen De Zebra’s uit Hilversum. Ook deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om BFC onder druk te houden en ook de voorsprong op de achtervolgers te behouden. Er zal om 14.00 uur in Vinkeveen worden afgetrapt.

Je gegevens:

Via een goede eerste, maar matige tweede helft heeft het Vinkeveense SV Hertha een ruime 1-6 overwinning geboekt. Aan de hand van uitblinker Wessel Maijer werd de matige Utrechtse tegenstander kansloos gelaten. Een periodekampioenschap leverde het niet op, maar wel de aansluiting in de totaalranglijst. Het onbekende VVU Ardahanspor stond … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.