001 - Tuimarkt

Hertha in tweede helft langs De Zebra's

Geplaatst op: 6 november 2006
Afgelopen zondag heeft SV Hertha uit Vinkeveen in een gure zondagmiddagwind weten te winnen in de thuiswedstrijd tegen het Hilversumse De Zebra’s. Na een stroeve wedstrijd en een 0-0 ruststand werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen.

Hertha begon zondag met opnieuw een gewijzigde opstelling. Zo stond Peter Post achterin naast Dirk-Age Zeilstra en stond Jerry Remmers voor het eerst in de basis centraal op het middenveld. De thuisploeg begon behoorlijk scherp aan het duel en wist de tegenstander haar wil op te leggen via combinatiespel op het toch vrij glibberige veld. Met name het middenveld van De Zebra’s oogde traag en niet dynamisch. Hier probeerde Hertha van te profiteren door tussen de linies te gaan voetballen, maar dit lukte niet altijd even goed, doordat de passing vaak te wensen overliet.

Al na vijf minuten kreeg Wessel Maijer een goede kans om te score te openen, nadat hij de diepte was ingestuurd door Jorg Landwaart. Oog in oog met de doelman schoot hij echter voorlangs. Hierna werd de wedstrijd een klein beetje gezapig en dit had er ook mee te maken dat de Hilversumse ploeg niet naar Vinkeveen was gekomen om er een leuke wedstrijd van te maken. Het enige dat de ploeg deed was met lange ballen proberen de spitsen te bereiken en dit maakte het er voor het publiek niet veel leuker op. De ploeg van coach Hans Bergsma ontbrak het aan scherpte en ook wat geluk om de laatste pass goed af te leggen, zodat de wedstrijd kon worden opengebroken.

Tot schrik van de gastheren was het een kwartier voor tijd De Zebra’s dat een uitgelezen mogelijkheid kreeg om als eerste te scoren. Na opnieuw een diepe bal stond de spits in buitenspelpositie, maar hij mocht doorgaan van de scheidsrechter, die dit totaal verkeerd inschatte en in de volgende situatie werd hij naar de grond getrokken door Zeilstra. Maar waar de overtreding duidelijk buiten de ‘zestien’ werd ingezet werd de bal op de stip gelegd. De penalty ging echter via de paal naast het doel van doelman Voorbij. Kort voor rust werd eenzelfde situatie aan de andere kant met Maijer niet bestraft met een penalty en dus werd er met de brilstand gerust.

Na rust werden Wim Mollers en Bart v/d Meijs ingebracht voor Ski Klesman en Remmers. Er werd met nog meer druk naar voren gevoetbald en Hertha kreeg duidelijk de opdracht om het speelveld langer te maken, zodat de bezoekers het niet meer zouden kunnen belopen. Dit bleek een goede stap voor Hertha, want in het vervolg van de wedstrijd kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas. De gastheren profiteerden tien minuten na rust van de ontstane ruimte door een knappe goal van Rick Aarsman. Hij kon op aangeven van Erik Post in de korte hoek binnenschieten na een ouderwetse ‘één-twee’: 1-0.

Hertha ging door met het positiespel en kreeg hier dan ook alle gelegenheid toe van haar opponent dat conditioneel stuk leek te zitten en dit met enkele grove overtredingen probeerde te compenseren. Dit lukte echter niet en Hertha kwam na zeventig minuten spelen dan ook op haar tweede doelpunt. Maijer stuurde Mollers diep en met een individuele actie bereikte hij Landwaart, die snel voor zijn tegenstander kwam en de 2-0 binnenschoot.

Met enkele afstandschoten en geblokte inzetten en nog een bal op de paal van Erik Post kwam de wedstrijd uiteindelijk tot een verdiend einde en werd een regelmatige overwinning door de ploeg van Bergsma behaald. Het doelsaldo had wellicht meer opgevijzeld kunnen worden, maar een positief punt is dat er geen tegengoal is gevallen in deze wedstrijd.

Na deze zevende overwinning in negen wedstrijden bezet Hertha nog altijd de tweede plaats op de ranglijst achter BFC, dat drie punten meer heeft. Aanstaande zondag gaat Hertha op bezoek bij nummer laatst VSC. Hertha is echter gewaarschuwd voor eventuele onderschatting, want vorig jaar gingen beide competitiewedstrijden tegen deze tegenstander verloren. Er zal in Utrecht om 14.00 uur afgetrapt worden.

Je gegevens:

Afgelopen zondag heeft SV Hertha uit Vinkeveen in een gure zondagmiddagwind weten te winnen in de thuiswedstrijd tegen het Hilversumse De Zebra’s. Na een stroeve wedstrijd en een 0-0 ruststand werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen. Hertha begon zondag met opnieuw een gewijzigde opstelling. Zo stond Peter Post achterin naast Dirk-Age … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.