001 - Tuimarkt

Hertha wint via sterke beginfase

Geplaatst op: 20 november 2006

Met een enigszins gewijzigde opstelling ten opzichte van de uitwedstrijd tegen VSC van vorige week begon de ploeg van coach Bergsma de klus zondagmiddag. Ietwat later dan gepland door vervoersproblemen bij de arbiter en de tegenstander die helemaal uit Lelystad moesten komen. Zo speelde Jerry Remmers centraal op het middenveld en Wim Mollers centraal achterin om de verdediging te versterken.

Hertha liet de bal in de eerste fase van de wedstrijd snel en gedecideerd van man tot man lopen en creëerde hierdoor ook direct verschillende kansen. Zo was de eerste direct raak via Bart v/d Meijs. Hij werd de diepte ingestuurd door Jorg Landwaart, omspeelde de keeper en vanuit een moeilijke hoek wist hij de bal prachtig in de verre ‘winkelhaak’ te krijgen: 1-0.

Herth ging direct door met het opjagen van de tegenstander op de eigen helft en het de bezoekers op deze manier moeilijk maken aan voetballen toe te komen. Uit een corner na twintig minuten kwam de bal via Van Breukelen bij Landwaart, die vanaf de rand van het strafschopgebied niet twijfelde en met buitenkant rechts buiten bereik van de doelman uithaalde: 2-0.

Na deze treffer ging Hertha iets meer afwachtend voetballen en hierdoor kwamen er meer slordigheden in het spel van de thuisploeg. Batavia kreeg het middenveld meer in handen en ging ook voetballen. Er was wel enige dreiging, maar echt gevaarlijk werd het niet voor doelman Voorbij, afgezien van enkele slappe afstandschoten.

De Vinkeveners hadden het aan zichzelf te danken dat de voorsprong voor rust niet groter was, omdat het onzorgvuldig omging met de geboden ruimte in de tegenaanvallen. Via enkele mooie aanvallen kwamen er wel degelijk kansen.

Na rust bloedde de wedstrijd eigenlijk een beetje dood. Met Aarsman voor Maijer en later Veriglio voor Post probeerde trainer Bergsma wat meer pit in het team te krijgen, maar doordat de afstanden tussen de linies te groot werden was het middenveld erg lang en kon de omschakeling niet altijd snel genoeg plaatsvinden.

Enige tijd voor het einde werd een goal van Veriglio nog afgekeurd wegens vermeend buitenspel na aangeven van V/d Meijs. Dit was onterecht, maar aan de uitslag deed het niet veel meer af.

Zo boekte Hertha een belangrijke overwinning in een zeer sportieve wedstrijd met liefst 8 (!) gele kaarten, gegeven door de zeer warrig leidende scheidsrechter. Het onverwachte eerste verlies van koploper BFC brengt Hertha nu op twee punten van koppositie, waarop over twee weken in de thuiswedstrijd tegen PVC een aanval gedaan zal worden.

Aanstaande zondag speelt Hertha in de eerste knock-outfase van de beker thuis tegen het Nieuwegeinse JSV. Er zal om 14.00 uur afgetrapt worden.

Je gegevens:

Met een opnieuw door vele blessures geteisterde selectie heeft SV Hertha uit Vinkeveen afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Batavia ’90 uit Lelystad met 2-0 weten te winnen. Beide doelpunten kwamen in de eeste twintig minuten tot stand. Met een enigszins gewijzigde opstelling ten opzichte van de uitwedstrijd tegen VSC van … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.