001 - Tuimarkt

Hertha bekert door na goede overwinning

Geplaatst op: 27 november 2006

Een mooie dag met een heerlijk zonnetje beloofde een goede wedstrijd afgelopen weekend. De bezoekers uit Nieuwegein staan mede bovenaan in de vierde klasse en kwamen duidelijk om Hertha op eigen veld terug te dringen en hun spel op te leggen om door te bekeren. Er waren zondag opnieuw vele afwezigen in de vorm van blessures en familiefeestjes.

De thuisploeg kwam moeilijk op de helft van de tegenstander en het uitgangspunt om dwingend te spelen kwam dan ook niet helemaal uit. Daarentegen wachtte Hertha rustig de kansen af en gaf het verdedigend weinig tot niets weg. Het liet de tegenstander rustig achterin combineren en op het moment dat er naar voren werd gespeeld zat de thuisclub er bovenop.

Dit resulteerde na twintig minuten in een voorsprong. Op rechts was het Tan Bingol die de bal scherp afspeelde op Ski Klesman, die op zijn beurt de tegenstander van de bal hield en zo Jorg Landwaart de kans bood om alleen op de doelman af te gaan. Hij faalde niet en rondde koel met links af: 1-0.

Hertha bleef rustig wachten op de kansen die zeker kwamen, omdat het voorin veel snelheid heeft met v/d Meijs, Landwaart en Klesman. De geblesseerde Maijer en Erik Post niet eens meegerekend. Landwaart werd een aantal keren weggestuurd vanaf eigen helft en was levensgevaarlijk voor de tegenstander, omdat zijn sterke punt ook het benutten van de ruimte achter de vijandelijke defensie is. Gelukkig voor JSV was de eindpass vaak net niet goed, want anders had het verschil bij rust drie of vier doelpunten geweest. En dat terwijl de bezoekers hier vrij weinig tegenover konden stellen, ondanks het vele balbezit.

Nog voor rust werd de marge op twee bepaald door opnieuw Landwaart, die een verre uittrap van doelman Voorbij goed beoordeelde en, nadat hij de keeper omspeelde, in een leeg doel kon afwerken: 2-0.

Na de pauze was duidelijk te merken dat de bezoekers in de rust een weinig gezellige bespreking van hun coach hadden gehad. Ze gingen dan ook fel van start en zetten Hertha, waar Mollers in de ploeg kwam voor Liesveld, flink onder druk. De Vinkeveners hadden het hier moeilijk mee, mede ook door de wind, waardoor de voorwaartsen moeizaam bereikt konden worden. Na een simpel verloren duel van Hertha bij een uittrap van Voorbij kon de rechterspits van JSV afleggen en de ingelopen speler schoot fraai in de bovenhoek binnen voor de aansluitingstreffer: 2-1.

Door deze tegengoal leek de formatie van Bergsma even moeite te hebben met het opportunistische spel van haar tegenstander, maar al snel werd het verschil weer twee doelpunten. Via een individuele actie aan de rechterkant was het Landwaart die de achterlijn haalde en teruglegde op de meegelopen Wouter van Breukelen die via een schuiver in de korte hoek kon scoren: 3-1.

Door een ongelukkige tik op het achterhoofd moest Van Breukelen het veld verlaten voor Ufuk Bingol. Een kwartier voor tijd werd de marge opnieuw verkleind tot één door JSV na weifelend optreden bij Hertha: 3-2. Het leek er even op dat de gastheren het nog lastig zouden krijgen en Hertha werd teruggedrongen, maar via vlijmscherpe counters konden er nog genoeg kansen genoteerd worden voor de Vinkeveners. In de afronding ontbrak echter de scherpte, maar kort voor tijd werd de genadeklap dan toch uitgedeeld. Na goed doorgaan van Landwaart kwam de bal bij Tan Bingol, die in de korte hoek raak schoot: 4-2.

Al met al een knappe overwinning tegen de bij vlagen onsportieve ploeg uit Nieuwegein. De jonge arbiter was zondag wellicht één van de beste mannen van het veld en hield het spel kort. Nu is het voor Hertha hopen op een aantrekkelijke tegenstander in de volgende bekerronde.

Aanstaande zondag dient er thuis aangetreden te worden tegen het Utrechtse PVC voor de eerste wedstrijd van de terugronde in de competitie. Uit werd met 0-3 gewonnen, maar met de vele blessures is het waken voor onderschatting voor de formatie van Bergsma.
Er zal om 14.00 uur afgetrapt worden in Vinkeveen.

Je gegevens:

SV Hertha uit Vinkeveen heeft afgelopen zondag in de eerste knock-outronde van de KNVB-beker met 4-2 weten te winnen van JSV uit Nieuwegein, dat een klasse hoger uitkomt dan de ploeg van Hans Bergsma. Grote smaakmaker deze middag was spits Jorg Landwaart. Een mooie dag met een heerlijk zonnetje beloofde … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.