001 - Tuimarkt

Hertha weet Geinoord goed partij te bieden

Geplaatst op: 15 januari 2007

Op de winderige zaterdagmiddag (13 JANUARI) begon de thuisploeg scherp en wist het de tegenstander behoorlijk moeilijk te maken. Aanvallen werden niet echt op de mat gelegd door de bezoekers en de eerste twintig minuten gingen dan ook redelijk gelijk op, ondanks het optische veldoverwicht voor Geinoord. Kansen werden door beide ploegen niet echt gecreëerd, maar het bleef bij enkele pogingen van afstand en een mogelijkheid voor V/d Broek, die alert was bij balverlies van de tegenstander, maar de doelman op zijn weg vond.

Ook Dirk-Age Zeilstra kreeg de bal plotseling voor zijn voeten uit een corner, maar zijn inzet werd door een verdediger van de lijn gehaald.

Na een klein half uur spelen kwam de favoriet in deze wedstrijd dan toch op voorsprong. Een teruggelegde bal werd op de rand van het strafschopgebied in de verre hoek binnengewerkt door de linkerflankspeler van Geinoord: 0-1. Kort voor rust was er sprake van een verdubbeling van de achterstand voor Hertha toen een corner niet goed werd uitverdedigd en de bal vrij kon worden ingeschoten vanaf een meter of twintig. Doelman Voorbij van Hertha kon de bal niet klemvast pakken en in de rebound wist de oplettende spits van Geinoord de bal tegen de touwen te werken: 0-2.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders. De gastheren waren bij vlagen zelfs beter en kwamen meer aan voetballen toe, wat ook leidde tot enkele mogelijkheden. Eerst was het Wessel Maijer die een schietmogelijkheid kreeg, maar naast mikte en vervolgens kwam Rick Aarsman goed door op rechts en de bal aflegde op V/d Broek, die op fraaie wijze vanachter het standbeen de bal in de verre hoek werkte voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Deze tegengoal was voor Geinoord aanleiding om aan te zetten voor een offensief en dit leidde direct ook tot kansen aan hun kant. Een schot over de goal van Hertha door de snelle rechtsbuiten en een goede redding van Voorbij waren het startsein voor een moeilijke fase voor de Vinkeveners. Voorbij was attent in een één-tegen-één situatie met de spits van Geinoord, maar bleef het antwoord schuldig op een volley van diezelfde voorhoedespeler: 1-3 en hierdoor leek de wedstrijd definitief beslist te zijn.

Hertha bleef na de derde tegengoal echter jagen op een beter resultaat en het had ook terecht het gevoel dat er nog meer mogelijk was in de laatste twintig minuten. De goed ingevallen Peter Post had kort voor tijd veel pech met een ziedend afstandschot dat strandde op de kruising van het doel van Geinoord. Dit bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd en de Vinkeveners mochten tevreden zijn met hun prestatie, ook al had er zaterdag wellicht meer in gezeten…

Over twee weken begint de competitie aan haar tweede deel, maar aanstaande zondag wacht eerst nog de thuiswedstrijd tegen Westfriezen, actief in de zondag 2e klasse.
Er zal om 14.00 uur worden afgetrapt in Vinkeveen.

Je gegevens:

In de derde ronde van de districtsbeker van de KNVB is het Vinkeveense SV Hertha uitgeschakeld door zaterdaghoofdklasser Geinoord uit Nieuwegein. In een goede wedstrijd werd door het team van Hans Bergsma met 1-3 verloren na een 0-2 ruststand. Op de winderige zaterdagmiddag (13 JANUARI) begon de thuisploeg scherp en … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.