001 - Escaperoom aglemeen

Hertha weet lastige overwinning te behalen

Geplaatst op: 5 februari 2007
In een uitermate spannende wedstrijd heeft SV Hertha op bezoek bij BVV ’31 in Blaricum drie punten mee naar huis weten te nemen. Na een 2-0 achterstand werd uiteindelijk met 3-5 gewonnen.

De heenwedstrijd in Vinkeveen werd met 8-2 gewonnen door de ploeg van Hans Bergsma en dat was de beste wedstrijd van het seizoen van Hertha. Zonder de uitblinker van die wedstrijd Bart v/d Meijs, maar met Jorg Landwaart moesten de bezoekers afgelopen zondag proberen opnieuw drie belangrijke punten te pakken in de felle strijd om het kampioenschap. Zeker met in het achterhoofd de wedstrijd in Utrecht tussen concurrenten Rivierwijkers en BFC.

Hertha begon de wedstrijd enigszins mat op het dramatisch slechte en zeer hobbelige veld. Het tempo van het veldspel lag te laag en dit gaf BVV de kans om druk te zetten en zo de opbouw in met name de verdediging te verstoren. Er deden zich in de eerste twintig minuten wel enkele kansen voor voor Hertha. Deze waren echter niet besteed aan Erik Post en Wessel Maijer. Bij de eerste de beste gelegenheid voor het doel wist de spits van BVV wel doel te treffen na een lange trap van achteruit: 1-0.

Enkele minuten later was het Erik Post die vlak voor de achterlijn de bal via een omhaal probeerde binnen te schieten, maar zijn poging zag mislukken. De bal ging hierna alsnog het doel in, maar dit gebeurde onreglementair na aanvallen van de doelman. BVV rook een kans en met veel fysiek spel probeerde het de voorsprong te verdedigen. Eerst werd Post neergelegd nadat hij was doorgebroken en kort hierna was het een belachelijke actie van de laatste man van BVV die een rode kaart opleverde. Het is maar goed dat Landwaart opsprong bij deze aanslag, want anders had het slecht voor hem af kunnen lopen.

Uit een vrije trap schoot Dennis v/d Broek op de lat en in de rebound mikte Landwaart in vrije positie over. Dit missen van kansen gaf BVV moed, want na opnieuw een lange bal en met veel geluk wist de nummer 9 van de thuisploeg de 2-0 voorsprong binnen te werken. Wellicht om een signaal af te geven naar de rest van de ploeg paste Bergsma een dubbele wissel toe door Mollers en Peter Post in te brengen voor Overzee en Zeilstra.

Hertha bleef toch rustig op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, want het wist dat er nog genoeg kansen zouden komen, zeker tegen tien man van BVV. Het was ook Maijer die een corner in één keer in de verre hoek wist te draaien: 2-1. Een uitermate belangrijk moment om te scoren is kort voor rust altijd en dit wist Jorg Landwaart dan ook te doen door een kopbal van v/d Broek binnen te glijden. De BVV-grensrechter meende buitenspel te hebben gezien, maar dit sloeg werkelijk nergens op en de scheidsrechter had dezelfde mening: 2-2.

Na rust ging Hertha nog iets rustiger en gecontroleerder spelen, want dit zou de beste manier moeten zijn om op zoek te gaan naar de voorsprong. De kansen bleven dan ook komen, maar de scherpte in de afronding ontbrak en er was een scrimmage voor nodig om de felbegeerde voorsprong te bereiken. Na een aantal duels op de rand van de ‘zestien meter’ kwam de bal bij v/d Broek, die knap uit de draai wist binnen te schieten: 2-3.

Nu leek het erop dat de bezoekers de wedstrijd naar zich toe konden trekken met nog zo’n twintig minuten op de klok. Geheel in de geest van de wedstrijd kwam uit één van de spaarzame momenten voor het Hertha-doel opnieuw een doelpunt uit de lucht vallen. Een afgeslagen corner werd half ingeschoten en via een uitgestoken been plofte de bal in het netje: 3-3.

In de wetenschap dat Hertha na een verkregen voorsprong dit seizoen elke wedstrijd wist te winnen ging het op zoek naar de overwinning. Ski Klesman werd ingebracht voor Pieter Liesveld en er werd met vier spitsen gespeeld. BVV werd nog meer op de eigen helft gedrukt en de ogenschijnlijk bevrijdende goal viel zes minuten voor tijd via Landwaart die via het onderbeen van de doelman binnen wist te werken: 3-4. Het was nu zaak voor de Vinkeveners om de voorsprong vast te houden. Dit lukte en het werd zelfs nog 3-5 door Erik Post na goed doorzetten van Ski Klesman.

Door deze zwaarbevochten overwinning komt Hertha nu op de ranglijst naast BFC, dat met 1-0 verloor van Rivierwijkers, de nieuwe koploper. Hertha staat één punt achter de Utrechters, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan beide concurrenten.

Aanstaande zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Kismet ’82. Uit werd met veel moeite een 2-1 zege behaald en alleen een overwinning telt in deze wedstrijd. Er zal aanstaande zondag om 14.00 uur afgetrapt worden op Sportpark De Molmhoek in Vinkeveen.

Je gegevens:

In een uitermate spannende wedstrijd heeft SV Hertha op bezoek bij BVV ’31 in Blaricum drie punten mee naar huis weten te nemen. Na een 2-0 achterstand werd uiteindelijk met 3-5 gewonnen. De heenwedstrijd in Vinkeveen werd met 8-2 gewonnen door de ploeg van Hans Bergsma en dat was de … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.