001 - Tuimarkt

Hertha weet thuis niet van BFC te winnen

Geplaatst op: 19 februari 2007

Met de 4-2 verloren uitwedstrijd in gedachten wist Hertha dat het niet makkelijk zou worden afgelopen zondag tegen de koploper. BFC wist ook dat het sowieso niet mocht verliezen en hetzelfde gold eigenlijk voor Hertha met het oog op het kampioenschap. In deze wetenschap kwam concurrent Rivierwijkers het best weg.

Hertha begon de wedstrijd niet sterk. BFC had duidelijk het betere van het spel en drukte de thuisploeg terug op eigen helft, dit zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Het spel speelde zich dan ook met name af op het middenveld. De eerste kans van de wedstrijd was voor BFC dat de handige en balvaste spits naast zag koppen na een voorzet van links. Kort hierna pikte Wim Mollers een bal van de BFC-verdediging op en probeerde de doelman te verschalken met een bekeken lob. Mede door de wind kwam de bal snelheid tekort. Een corner van Hertha werd ingekopt door Dirk-Age Zeilstra, maar van de lijn gehaald bij de eerste paal. Dit waren ongeveer de enige gevaarlijke momenten in de eerste helft, mede omdat er goed werd verdedigd door beide teams. BFC was duidelijk meer dreigend en via de flanken kwamen de ballen vaak net niet goed voor om écht gevaarlijk voor doelman Voorbij te verschijnen.

Na rust ging Hertha achterin meer één-op-één spelen met Ski Klesman voor Zeilstra en dit leverde een man meer op het middenveld op, waardoor het het spel meer naar zich toe kon trekken. Met name het eerste half uur na rust wist BFC niet goed wat het moest doen met de omzettingen van de tegenstander. De gastheren kregen dan ook het spel meer onder controle en gingen kansen creëren. Zo werd een vrije trap van v/d Broek goed gepakt door de goalie van BFC en een fraaie één-twee via Peter Post en Wessel Maijer werd ook door de doelman gestopt. De Vinkeveners werden steeds gevaarlijker en konden steeds meer prikken uitdelen in hun aanvallen, maar twee goede mogelijkheden waren niet aan Klesman besteed. Oog in oog met de doelman wist hij de bal niet langs de uitstekende keeper te werken.

Het laatste kwartier van de wedstrijd ging het spel op en neer, wat uiteraard ook met vermoeidheid te maken had en er was dreiging aan beide kanten. Het zou uiteindelijk bij de brilstand blijven en dit was voor het eerst sinds twee jaar dat Hertha niet wist te scoren. Jammer voor Hertha was nog dat de grensrechter van BFC zijn ploeg kort voor tijd de helpende hand toestak door de doorgebroken Wessel Maijer volledig ten onrechte buitenspel te vlaggen.

Door deze remise staat Hertha drie punten achter BFC en Rivierwijkers, maar met respectievelijk twee en één wedstrijd minder gespeeld. Aanstaande zondag komt Kismet op bezoek in Vinkeveen. De wedstrijd in Utrecht eindigde in een zwaarbevochten 1-2 overwinning voor Hertha. Er zal om 14.00 uur worden afgetrapt op Sportpark De Molmhoek.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief

Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

In een bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd heeft SV Hertha uit Vinkeveen zondag niet weten te winnen van koploper BFC. Na een rommelige eerste helft en een goede tweede helft van Hertha-kant wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. Met de 4-2 verloren uitwedstrijd in gedachten wist Hertha dat het … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.