001 - Tuimarkt

Hertha boekt eenvoudige overwinning

Geplaatst op: 26 maart 2007

Na de 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen wist Hertha dat het de Hilversummers niet mocht onderschatten, ondanks de lage klassering (derde van onderen) op de ranglijst. Daarbij was een overwinning noodzakelijk om de druk op concurrenten BFC en Rivierwijkers te houden.

Hertha begon de wedstrijd in de wetenschap dat aanvoerder Armand Sedney ziek was en Lars Overzee en Pieter Liesveld geblesseerd. Op het zeer slechte veld met zelfs gaten erin probeerde de ploeg het spel te maken en zo direct de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hier leek het niet echt goed in te slagen, doordat baltempo en de handelingssnelheid niet hoog genoeg waren. Daarbij wist de thuisploeg met enkele flinke tackles eventueel gevaar in de kiem te smoren. Met name Jorg Landwaart en Wessel Maijer moesten het hierbij ontgelden. Het was Maijer dan ook die vroeg het veld moest verlaten met een vervelende enkelblessure. Zijn vervanger Bart v/d Vliet kwam linksback te staan en hierdoor schoof Peter Post door naar het middenveld.

Het gevaar van Hertha-kant kwam in eerste instantie via afstandsschoten van Wim Mollers en een vrije trap van Dennis v/d Broek, maar deze troffen geen doel. Wel kon Landwaart alleen richting vijandelijk doel na een lange pass van P. Post, maar door het hobbelige veld sprong de bal van zijn voeten. Ook Ski Klesman deed van zich spreken met een fraaie individuele actie, maar zijn schot ging rakelings voorlangs.

Na ongeveer 35 minuten spelen was het Erik Post die scherp anticipeerde op een te korte terugspeelbal van de rechtsback van De Zebra’s. Hij schoot de bal voor de keeper langs tegen de touwen: 0-1. Kort hierna liet de doelman van de thuisploeg een schot van Mollers los en E. Post was er opnieuw als de kippen bij om de bal binnen te stiften, maar de goalie van de thuisploeg kon zijn fout herstellen.

Na rust ging Hertha direct op zoek naar de dubbele voorsprong en deze zou er ook snel komen. Amper twee minuten na rust werd een diepe bal van V/d Broek goed vrijgemaakt door E. Post, die op zijn beurt Landwaart aan de rechterkant bediende. Hij legde vanaf de achterlijn terug op Klesman, die deze mooie aanval bekroonde met zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen:0-2.

Dit doelpunt betekende het einde van de wedstrijd, voor zover er sprake was van een echte wedstrijd. De Zebra’s waren geen moment in staat om voetballend iets te creëren en hoopten op een toevalstreffer. Het was echter Hertha dat opnieuw het doel wist te vinden na ruim een uur spelen. Uit een corner van Mollers kwam de bal via de kluts bij Dirk-Age Zeilstra terecht en hij werkte de bal binnen voor de 0-3. De 0-4 viel enkele minuten later toen opnieuw E. Post zichzelf goed vrijspeelde en Wim Mollers op maat bediende. Met een droge schuiver in de verre hoek scoorde hij zijn tweede goal van het seizoen.

Ondanks het lastig te bespelen veld deed Hertha dus wat het moest doen, al was er nog wel een smetje op de wedstrijd met de tegentreffer van De Zebra’s. Niet goed uitverdedigen van Zeilstra werd via een rebound afgestraft door de spits van de ploeg uit Hilversum: 1-4.

Door de overwinning werkt Hertha aan het zelfvertrouwen richting de nacompetitie, die de ploeg vermoedelijk ten deel zal gaan vallen. Aanstaande zondag wacht in de thuiswedstrijd in Vinkeveen het Utrechtse Kismet. Deze inhaalwedstrijd is al enkele malen eerder afgelast en zal plaatsvinden om 14.00 uur op Sportpark De Molmhoek te Vinkeveen.

Je gegevens:

Afgelopen zondagmiddag heeft het SV Hertha van Hans Bergsma in de uitwedstrijd tegen De Zebra’s een regelmatige 1-4 overwinning geboekt. Na een moeizame eerste helft en een ruststand van 0-1 speelde de Vinkeveners de tweede helft gedecideerd. Na de 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen wist Hertha dat … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.