001 - Tuimarkt

Hertha pakt belangrijke overwinning

Geplaatst op: 2 april 2007

Met in het achterhoofd de moeizame en laat tot stand gekomen 1-2 overwinning in de uitwedstrijd tegen Kismet werd zondag in Vinkeveen aangetreden tegen de ploeg uit Utrecht, die vervelend genoeg ook nog eens een kwartier te laat arriveerde. Het stroperige en hobbelige veld hielp niet echt mee in het positiespel van de thuisploeg en dit was ook te merken aan het lage tempo dat werd gehanteerd. In het eerste half uur van de wedstrijd waren weinig kansen te herkennen. Klesman, Landwaart en Van Breukelen waren op aangeven van Erik Post en Ron Stam niet scherp in de afronding en dit hield dan ook de 0-0 ruststand in. Ook Erik Post kon hier vlak voor rust niets aan veranderen doordat de doelman van Kismet een strak schot met links van de Hertha-spits in de korte hoek wist te pareren.

In de rustpauze vertelde trainer Bergsma dat niet alleen het speltempo van de wedstrijd omhoog moest, maar dat ook de geboden kansen een stuk beter benut diende te worden om de middag een stuk makkelijker te maken voor de eigen ploeg.

Kort na rust viel eindelijk de bevrijdende treffer voor de Vinkeveners. Op een hoge voorzet van Landwaart had de doelman van Kismet geen antwoord en hij kreeg de bal niet onder controle. Rick Aarsman was er als de kippen bij om de bal met zijn hak tegen de touwen te werken voor de voorsprong: 1-0.

Na deze snelle treffer in de tweede helft leek het erop alsof Hertha door zou gaan drukken naar een hogere uitslag. Ondanks het matige spel regen de kansen zich aaneen, maar deze waren niet besteed aan Landwaart, Klesman, Post, Van Breukelen en Mollers. De prachtige volley van Mollers op de rand van de zestien meter was het hoogtepunt van de middag, maar door een kleine interceptie van de goalie van de bezoekers belandde deze tegen de onderkant van de lat. Ook Van Breukelen raakte nog de lat na goed voorbereidend werk van Erik Post. Hertha bleef kansen missen en dit zou de ploeg later in de wedstrijd nog wel eens op kunnen gaan breken, zo was de algemene opinie.

Bijna leek dit ook zo te zijn toen bij een corner duidelijk naar de bal geslagen werd door de spits van Kismet, maar de arbiter beoordeelde dit als een handsbal van Hertha en hij legde de bal ten onrechte op de stip. Na overleg met de grensrechter trok hij zijn beslissing echter weer in en gaf een vrije trap aan Hertha. Dit tot woede van de Utrechters, wat een korte onderbreking van de wedstrijd tot gevolg had.

In de resterende vijf minuten van de wedstrijd was er nog wel enige dreiging aan beide kanten, maar tot een doelpunt zou dit niet meer leiden. Belangrijke punten werden in Vinkeveen gehouden, maar het spel was zondag niet om over naar huis te schrijven.

Vanuit het sportpark van concurrent Rivierwijkers kwam het bericht dat de concurrent met 3-0 had gewonnen van VSC, wat nu inhoudt dat SV Hertha zich hoogstwaarschijnlijk kan gaan opmaken voor de nacompetitie begin mei. De komende twee weken zijn de Vinkeveners vrij in verband met Pasen en bekervoetbal. Zondag 22 april wacht VSC in de thuiswedstrijd op Sportpark De Molmhoek. Uit werd met 1-1 gelijkgespeeld en de Utrechters gelden als een soort angstgegner voor Hertha, dus de waarschuwing is gegeven. Er zal worden afgetrapt om 14.00 uur.

Je gegevens:

In een wedstrijd die niet geweldig was heeft SV Hertha drie belangrijke punten binnen weten te slepen. Ongelooflijk veel kansen werden verspeeld, maar uiteindelijk werd met hangen en wurgen de 1-0 overwinning gevierd voor de ploeg van Hans Bergsma. Met in het achterhoofd de moeizame en laat tot stand gekomen … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.