001 -Family

Hertha goed van start in nacompetitie

Geplaatst op: 14 mei 2007
In de eerste wedstrijd van de nacompetitie heeft SV Hertha een belangrijke en goede 3-0 overwinning op BFC geboekt. Na een 1-0 ruststand werd de voorsprong in de tweede helft definitief vastgesteld.

In de wetenschap dat een nederlaag afgelopen zondag een zeker einde zou betekenen voor Hertha, ging het fanatiek van start. Zonder de geschorste Landwaart waren de Vinkeveners toch regelmatig gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Eerst was het Erik Post die zijn inzet over zag gaan en even later werd een fraaie actie van Aarsman hardhandig gestopt door de tegenstander, waardoor het voordeel op een zekere kans verloren ging. De scheidsrechter floot echter niet.

Na twintig minuten spelen wist V/d Meijs met een knappe individuele actie de achterlijn te halen en bij de eerste paal Van Breukelen te bedienen, die binnentikte: 1-0. Deze voorsprong was van groot belang voor de ploeg van Hans Bergsma, want bij een eventuele overwinning zou een gelijkspel in de beslissende wedstrijd tegen Magreb volstaan voor promotie.

Na de openingsfase speelde de wedstrijd zich veelal af op het middenveld, ware het niet dat de thuisploeg nog enkele keren voor rust gevaarlijk kon worden. Maijer, Mollers en V/d Broek konden het de keeper van BFC niet moeilijk genoeg maken.

De verwachting was dat BFC de tweede helft vol overgave zou gaan spelen, omdat het absoluut moest winnen om nog een kans te maken op promotie. Dit bleek ook door enkele toegepaste wissels, maar eigenlijk had het de volledige wedstrijd geen kansen. De kleine mogelijkheden van de bezoekers kwamen tot stand uit lange ballen en standaardsituaties. Hertha bleef gedisciplineerd en geconcentreerd spelen en gaf niks weg. Aan de andere kant ontstond veel ruimte en dit werd goed bespeeld door de voorhoede van Hertha.

De sterk ingevallen Overzee speelde goed Erik Post in de ruimte aan en die zette op zijn beurt V/d Meijs alleen voor de doelman, maar de spits twijfelde te lang en kon niet afronden. Uit de daaropvolgende corner was het Zeilstra die bij de tweede paal Maijer vond: 2-0.

Hierdoor leek de wedstrijd beslist en met V/d Linden en V/d Maat voor Maijer en V/d Meijs zorgde Hertha voor een zwaarder middenveld om de wedstrijd te blijven controleren. Tien minuten voor tijd ging Mollers alleen op de doelman af, maar hij kon niet afronden vanwege hinderen. Uit de toegekende penalty scoorde Van Breukelen de definitieve beslissing: 3-0.

Door deze overwinning is BFC uitgeschakeld en zullen Hertha en Magreb in het onderlinge duel volgende week in Utrecht gaan uitmaken wie na kampioen Rivierwijkers promoveert. Hertha heeft aan een gelijkspel genoeg, maar zal het eigen spel moeten spelen om de overwinning mee naar Vinkeveen te nemen. Meegaan in het fysieke spel van Magreb moet vermeden worden.

Kom allen SV Hertha aanstaande zondag in Utrecht om 14.00 uur aanmoedigen en zo meehelpen een plek in de vierde klasse te bemachtigen!

Je gegevens:

In de eerste wedstrijd van de nacompetitie heeft SV Hertha een belangrijke en goede 3-0 overwinning op BFC geboekt. Na een 1-0 ruststand werd de voorsprong in de tweede helft definitief vastgesteld. In de wetenschap dat een nederlaag afgelopen zondag een zeker einde zou betekenen voor Hertha, ging het fanatiek … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.