001 - Tuimarkt

Hertha promoveert via nacompetitie!!

Geplaatst op: 21 mei 2007

Na de sterke wedstrijd van vorige week tegen BFC wist het team van Hans Bergsma dat een gelijkspel genoeg zou zijn om te promoveren. Dit was afgelopen zondag duidelijk niet het uitgangspunt, omdat een tegendoelpunt altijd op de loer zou liggen.

Door gewoon voor de winst te gaan kon Hertha juist haar eigen spel spelen en laten zien dat het de promotie verdient. Dit gebeurde ook en via geconcentreerd spel wisten de gasten de wedstrijd naar hun hand te zetten. De openingsfase leverde een paar goede mogelijkheden op aan Hertha-kant. Zo kwam Wessel Maijer een teenlengte te kort om een steekpass van Lars Overzee langs de doelman te werken en Landwaart miste wat geluk, nadat hij goed wegdraaide bij zijn tegenstander.

Na ongeveer twintig minuten ging Landwaart goed door richting de doelman en hij won het duel, waardoor Wim Mollers geheel vrijstaand en na goed afhouden van Erik Post, de 1-0 kon binnenschuiven. Het was ook de aanleiding tot een rustig vervolg van de eerste helft, terwijl de verwachting juist was dat Magreb zou gaan stormen om via intimidatie terug te komen in de wedstrijd. Het kon in de eerste 45 minuten welgeteld één kans noteren. Na balverlies van Hertha op het middenveld schoot de spits de bal over het doel van Patrick Voorbij.

Na de rust konden de Vinkeveners de borst natmaken, omdat de gastheren vol op de aanval gingen spelen. In de wetenschap dat er ruimte zou ontstaan en dus ook kansen begonnen de ploegen toch vrij gezapig aan het tweede bedrijf. Hertha vergat eigenlijk te voetballen en liet zich teveel terugdringen door de Utrechters, zonder dat deze overigens echt gevaarlijk werden. Veel kleine overtredingen haalden de snelheid uit het spel en het werd een echte finalewedstrijd. Slecht voetbal, maar veel werklust en spanning.

Een kwartier voor tijd kreeg Dennis v/d Broek zijn tweede gele kaart en dus rood. Dit betekende dat Hertha alleen maar verder op de verdediging kwam te leunen en een kopbal buitenkant paal leverde een angstig moment op voor Hertha. De grote mogelijkheden die Hertha kreeg werden slecht uitgespeeld, maar na tien minuten blessuretijd (!) konden de handen van de Hertha-spelers, de technische staf en het meegereisde publiek de lucht in. Eindelijk na zoveel jaren is de promotie afgedwongen! Volgend jaar met z’n allen proberen om in het linkerrijtje terecht te komen en wellicht zelfs voor een stuntje zorgen.

Over het hele seizoen genomen is de SV Hertha terecht gepromoveerd. Veel tegenstanders werden van de mat gespeeld, maar het nadeel was dat er nog twee ploegen in de competitie zaten die bijna niks verspeelden, BFC en kampioen Rivierwijkers. Een compliment aan trainer Hans Bergsma, die het team goed heeft neergezet en ook laten presteren. Volgend jaar veel succes!

Je gegevens:

Afgelopen zondag heeft het Vinkeveense SV Hertha eindelijk de langverwachte promotie naar de vierde klasse weten veilig te stellen. Nadat het de afgelopen twee jaar misging in de finalewedstrijd werd dit jaar geen fout gemaakt tegen Magreb ’90: 0-1. Na de sterke wedstrijd van vorige week tegen BFC wist het … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.