001 - Escaperoom aglemeen

CSW : ook 3 punten tegen Muiden

Geplaatst op: 22 oktober 2007
Het eerste vrouwenelftal van CSW heeft voor de derde maal in successie een competitieduel in winst omgezet. Na een 1-1 russtand haalde de ploeg op de valreep een weliswaar verdiende, maar wel zwaarbevochten 2-1 overwinning op ex-hoofdklasser Muiden. CSW is na deze overwinning nu derde op de ranglijst, maar de gat met de beide koplopers ’t Zand en Reiger Boys is nu al 8 punten, dus voorlopig is CSW alleen nog maar “the best of the rest”. Linda van Beek en Nelleke Vrielink tekenden voor de doelpunten.

De start van CSW was zaterdag na de eerste goal van pupil van de week Laura de Bruine flitsend en veel belovend. Al bij de eerste aanval bereikt een voorzet van Natasja Cornelissen de opkomende middenvelder Jessica Könst, maar zij krijgt de bal onvoldoende onder controle. Nauwelijks een minuut later legt Nelleke Vrielink een balletje terug op Saskia Vis, die tijd tekort komt om nauwkeurig aan te leggen. De derde kans is voor Natasja, die op aangeven van Linda van Beek ook de bevrijdende treffer nog niet weet te scoren. Pas bij de derde mogelijkheid is het dan toch wel raak. Linda van Beek krijgt op een metertje of 30 een vrije trap te nemen en een ogenblik later vliegt de bal onhoudbaar in de rechter bovenhoek.

Na een kwartiertje moet CSW het offensieve overwicht prijsgeven en komt ook Muiden wat meer in de aanval. CSW keepster Quinda Verheul keept een goede wedstrijd, maar mag wel van geluk spreken, dat de scheidsrechter een goal van Muiden afkeurt, als zij de bal bij een vrije trap niet vast kan houden. Even later ziet zij de bal bij een snelle counter van Muiden via de paal naast gaan. Na een half uurtje zet Saskia Natasja met een lange pas op maat vrij voor het doel, maar de keepster van Muiden weet de bal er nog uit te houden. Aan de overkant plukt Quinda nog een bal van ex CSW speelster Kirsten de Zwart uit de hoek. Zo golft het spel heen en weer en is er in deze fase geen sprake van een overwicht. Op slag van rust heeft Muiden het geluk aan haar zijde, als de bal via de scheidsrechter zo maar voor de voeten van een Muidense aanvalster valt, die vervolgens met een lobje de stand in evenwicht kan brengen.

Na de hervatting kan CSW het eerste kwartiertje van voor de rust niet meer herhalen. De bal is veelvuldig op het middenveld en beide ploegen houden angstvallig veel mensen achter de bal. Toch spelen de meeste kritieke situaties zich nog wel af voor het Muidense doel.

Zo scoort Linda van Beek in de 22ste minuut een identieke goal als voor de rust, maar nu keurt de scheidsrechter deze af vanwege duwen in het muurtje. Ook Sammy Wye en Saskia Vis zijn nog dicht bij een goal, maar de wedstrijd lijkt op een gelijkspel af te stevenen. Toch kan CSW in de slotfase weer wat meer druk op het doel van Muiden zetten en de toeschouwers gaan er nog eens goed voor zitten. Zo´n 10 minuten voor het einde bereikt een hoge voorzet van CSW spits Nelleke Vrielink Linda Los. Zij levert een kopbal af, die de Muidense keepster net wel of net niet voor de doellijn weet tegen te houden. In de rebound lost Nelleke zelf het probleem voor de scheidsrechter op door van dichtbij in het dak van het doel raak te schieten. Muiden komt deze klap in de laatste minuten niet meer te boven.

Je gegevens:

Het eerste vrouwenelftal van CSW heeft voor de derde maal in successie een competitieduel in winst omgezet. Na een 1-1 russtand haalde de ploeg op de valreep een weliswaar verdiende, maar wel zwaarbevochten 2-1 overwinning op ex-hoofdklasser Muiden. CSW is na deze overwinning nu derde op de ranglijst, maar de … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.