001 -Family

Hertha herwint aansluiting na thriller tegen Laren

Geplaatst op: 19 november 2007

Zonder de geschorste Rick Aarsman begon Hertha aan de wedstrijd en met een vrij offensieve speelstijl probeerden de Vinkeveners hun tegenstanders onder druk te zetten. Dit lukte gedeeltelijk, doordat de gastheren op het slechte veld moeizaam balbezit konden houden. Hetzelfde gold eigenlijk voor Hertha, maar die zij probeerden nog enigszins te voetballen. De beste kans in de eerste helft was echter voor Laren, maar doelman Priem kon knap redden.

Na ruim twintig minuten spelen werd Peter Post aangespeeld door Maijer en met een straffe uithaal met links vloog de bal in de winkelhaak van de linkerkruising. Deze schitterende goal betekende de 0-1 voorsprong voor Hertha. In het restant van de eerste helft gebeurde niet noemenswaardig veel meer, maar dit kwam vooral doordat de eindpass niet zuiver was aan Hertha-kant. Vlak voor het rustsignaal kreeg Hertha de deksel op de neus toen rechts voorin balverlies werd geleden en de bal vooruit werd uitverdedigd door Laren. De zwervende spits pikte de bal op, omspeelde de uitgelopen Priem en schoof de 1-1 binnen.

Deze domper moesten de bezoekers in de rust zien te verwerken en gek genoeg werd binnen een minuut na rust weer een voorsprong genomen door de ploeg van Hans Bergsma. Met de ingevallen Armand Sedney voor Lars Overzee aan de rechterkant werd Maijer op rechts weggestuurd en zijn voorzet leek bij de keeper van Laren te belanden, maar miscommunicatie achterin deed de bal belanden bij Bart v/d Meijs, die simpel binnen kon werken: 1-2. Eindelijk een hernieuwde voorsprong voor Hertha, maar opnieuw werd deze dom weggegeven, want uit een vrije trap op de rand van de zestien-meter maakte Laren kort hierna weer gelijk. De dubieus snel genomen bal, de scheidsrechter gaf een indirecte vrije schop aan, viel heel lullig binnen achter Priem: 2-2.

Weer kon Hertha opnieuw beginnen op zoek naar de broodnodige doelpunten om te winnen. Daarentegen viel de goal aan de andere kant, toen een verre ingooi van Laren niet goed werd verwerkt bij Hertha achterin en het doorkoppen van de spits precies genoeg was om zijn teamgenoot in staat te stellen de 3-2 binnen te werken. Met nog 20 minuten te spelen keken de Vinkeveners dus zelfs tegen een achterstand aan en met Mollers voor Erik Post in de spits en Landwaart dieper in de punt ging Hertha opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker. Wegdraaien op de rand van de zestien door Landwaart leverde een penalty op, doordat hij net binnen het vijandelijk gebied werd neergelegd. Maijer benutte dit buitenkansje en bracht de teams weer op gelijke hoogte: 3-3. Hierna ging Hertha met man en macht op zoek naar de voorsprong. Via de flanken en voorzetten en schoten kwam men dichtbij, maar de goal leek niet te willen vallen. Peter Post raakte zelfs nog de paal bij een afstandsschot en v/d Meijs had geen geluk in de rebound, maar 10 minuten voor het eindsignaal schoot een verdediger van Laren te hulp aan Hertha. Een schot van v/d Meijs werd uit de doelmond gehaald met de arm en de arbiter wees opnieuw naar de stip. Weer was het Maijer die binnenschoot: 3-4.

De zege mocht nu dus eigenlijk niet meer uit handen worden gegeven. Toch leek dit opnieuw te gaan gebeuren, doordat de scheidsrechter aan de andere kant een penalty gaf na duwen in de Hertha-verdediging. De strafschop werd echter dramatisch ingeschoten en Hertha behield haar voorsprong. Zelf hadden de Vinkeveners nog een derde strafschop verdiend toen Landwaart overduidelijk werd neergehaald, maar dit wuifde de scheidsrechter weg. Na enkele minuten blessuretijd werd de langverwachte overwinning dan behaald door Hertha. Door de overwinning in deze zogenaamde ‘6-punten wedstrijd’ komt Hertha gelijk met Laren en staat het niet meer alleen onderaan. Door het verlies van SVF tegen OSM komt ook deze ploeg weer in het vizier. Aanstaande zondag wacht Vreeswijk in de inhaalwedstrijd van twee weken geleden. Met deze thuiswedstrijd en de uitwedstrijd tegen SVF de week erna in het vooruitzicht kan Hertha de aansluiting met de rest van de concurrentie weer enigszins herstellen. Zondag wordt om 14.00 uur afgetrapt in Vinkeveen.

Je gegevens:

In de tot nu toe belangrijkste wedstrijd van het seizoen heeft SV Hertha in de uitwedstrijd tegen directe concurrent Laren. Na een bloedstollende wedstrijd met echt degradatievoetbal werd uiteindelijk een 3-4 overwinning uit het vuur gesleept. Zonder de geschorste Rick Aarsman begon Hertha aan de wedstrijd en met een vrij … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.