001 -Family

Spektakel in de Proosdijhal

Geplaatst op: 13 februari 2008
Na een week vrij te zijn geweest moest het dan weer gebeuren. De laatste wedstrijd voordat er van een weekje rust kon worden genoten, moest even goed gemaakt worden.

Speelde VZOD Victory toen een matige wedstrijd SEV uit Leidschendam, afgelopen zaterdag zou het heel anders worden. Na het voorstellen van de selectie en de pupillen van de week Nikki Koningen en Anne Wessels, en de presentatie van de balsponsor, mechanisatiebedrijf de Jong uit de Kwakel, zat het talrijke publiek klaar voor een heerlijke middag korfbal. Al leek het er in het begin nog niet op, het zou uiteindelijk een spectaculaire wedstrijd worden van VZOD Victory. Asonia uit Andijk kwam op bezoek en ging met een naar gevoel na de wedstrijd weer de lange weg terug. Niet de eerste lange weg die ze moesten gaan, was het ook de heenreis die lang duurde zo ook de wedstrijd. Het was maar een uur, maar voor Asonia een martelgang. Tot de 11de minuut kon Asonia het bijhouden en dat kwam alleen omdat het 2de aanvalsvak van VZOD Victory nog niet op scherp stond want die kwamen in 9 minuten niet tot scoren waardoor Asonia één maal in het spoor van VZOD Victory konden blijven, 2-2. Maar toen was het ook afgelopen voor de bezoekers en scoorde VZOD Victory er lustig op los. Met strafworpen en afstandschoten werd een ruststand van 12-5 bereikt.

In de rust had coach Wim Schaap de opdracht gegeven om te genieten en alles uit de kast te halen om de trouwe supporters een mooie tweede helft voor te schotelen. De eerste die in de 2de helft de score opende was Asonia en ze zouden er nog 3 maken in de 2de helft zodat de teller voor Asonia op 9 bleef staan. Maar waar bleef de teller van VZOD Victory op staan?

Acties, waarover na de wedstrijd nog werd gesproken, verrasten de vele supporters. Willem Mast met een balletje achterover onder de korf, een dieptebal op maat gegeven door Marcel van Soest afgemaakt door Willem Mast. Invaller Maurice Klop met een uitgespeelde dieptebal met Martijn Vervark die halverwege de 2de helft in het veld kwam voor Bertus Buijs, fraai afgerond door Maurice. U had er bij moeten zijn, teveel mooie acties om allemaal op te noemen. De teller van VZOD Victory bleef na één uur korfballen op 27 steken, een uitstekend resultaat in de race om het kampioenschap, vond ook de coach.

Doelpuntenmakers deze zaterdagmiddag. Willem Mast 8 maal, Kris Passies en Bertus Buijs elk 4 maal, Maurice Klop, Martijn Vervark en Maaike Heil ieder 3 maal Marcel van Soest en Dorien van Leeuwen elk 1 maal. Zaterdag 16 februari speelt VZOD Victory uit om 16.30 uur in Sporthal de Weeren in Amsterdam tegen Vlug en Vaardig.

De junioren van VZOD ware minder gelukkig deze middag. De trouwe lezer weet dat het in hun poule ook waanzinnig spannend is en dus was de ontmoeting met de grootste concurrent, Blauw Wit uit Amsterdam, een kraker van jewelste. De eerste helft kon VZOD, die uit nog met 13-8 werd overklast, goed meekomen en wist met 7-7 de rust te bereiken. Beide teams stonden stijf van de zenuwen en Blauw Wit wist in de tweede helft toch een voorsprong te nemen. Helaas moesten wederom de 2 punten afgestaan worden waardoor VZOD het kampioenschap niet meer in eigen hand heeft (14-17). VZOD D2 heeft de klus geklaard en wist in Hillegom naaste concurrent SDO met 5-6 te verslaan. Het kampioenschap kan ze niet meer ontgaan en dat zal op 8 maart in de Proosdijhal worden gevierd. Overige uitslagen: VZOD 1-Asonia 1:27- 9, VZOD 2-OVVO/De Kroon 3: 14-17, DSO 3-VZOD 3: 17- 9, VZOD A1-Blauw Wit A2: 14-17, VZOD C1-OKV C2: 15- 1, VZOD D1-De Vinken D1: 2-18, SDO D1-VZOD D2: 5- 6, Luno F1-VZOD F2: 0- 2, Haarlem F1-VZOD F3: 5- 3.

Je gegevens:

Na een week vrij te zijn geweest moest het dan weer gebeuren. De laatste wedstrijd voordat er van een weekje rust kon worden genoten, moest even goed gemaakt worden. Speelde VZOD Victory toen een matige wedstrijd SEV uit Leidschendam, afgelopen zaterdag zou het heel anders worden. Na het voorstellen van … Lees meer »

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.